НА ГЕРБАВАТА БАРИКАДА – ЦЯЛ ПРОФЕСОР ПО НЕЩО СИ

Политологията напоследък стана много срамна професия, в която наред с учили и недоучили политолози, се вихрят измамници, индивиди с ментални увреждания, агент Рудолф и прочие фауна. И много дори от професионалните политолози дотолкова са се навели, за да си вземат хляба от калта, че не се усещат как се овъргалят до ушите в нея.

Днес един Огнян Минчев замести на барикадата срещу Президента колосите на калта и простотията Харизанчо и Лизанчо. Според човечецът трябвало да изтърпим Президента Радев до края на мандата му. Ами хубаво. А така, да попитам само: какво ще правите с ДВА И ПОЛОВИНА МИЛИОНА БЪЛГАРИ, които не само са гласували за него, но и го подкрепят? И нас ще се наложи да ни изтърпите, а после какво – ще ни прогоните? Ще ни преследвате? Ще ни уморите от глад? Ще ни забраните да работим в гербавата държава?

Политически анализ в изходящото от Минчев няма. Просто заработва човечецът. Без срам. И дори без намек за възпитание и стил. Но пък да не искаме прекалено много от обслужващият ГМР персонал.

Според Минчев Президентът сложил евроскептик в БНБ, за да осигури „руско имперско влияние”!!!! Да, който не вярва, да му прочете мозъчните изхвърляния. Дори съм впечатлена от професор Неновски – явно има такова силно влияние и власт, че сам срещу гербавите да осигури руско и то имперско влияние там. Ами – шапка му свалям, ако може, то това си е за възхищение. Явно неосъзнавайки пълното безумие и смехотворност на твърденията си, Минчев продължава да виси на барикадата с твърдения, че Президентът го нямало при съюзите ни с НАТО и ЕС. Нито в политиката. Само да отбележа, че с това твърдение силно се бие с мнението на ГМР, че Президентът прекалено много вземал отношение по неща, които са в правомощията само на правителството. Ами разберете се, така много олеквате. Не че има накъде повече….

Професорчето стига и до изводи, че Президентът нямал талант и опит за политически лидер. Явно два и половина милиона души, които ти вярват, са нещо, което може да се пренебрегне. И без да искам, веднага се сетих за едно самоповярвало си пожарникарче и по съвместителство – момче за всичко в СИК, което взе, че стана управляващ. Да не би, докато е разнасял папките примерно на Пашата, се е научил как се управлява държава? Или може би, докато е държал пожарникарският маркуч, е осъзнал тънкостите на политическото лидерство! Да не говорим, че ако не беше Цецку, който му организира партията и когото изхвърли като мръсно коте, нямаше да има и партия.

Борисов, призовавам те, вземете се стегнете. Калинките и прислугата ви стигнаха най-долно махленско ниво. Ние си ви знаем, ама държавата олеква. 

  • На снимката – подготвен и талантлив лидер за управление на държавата

Елена Гунчева

loading...