На ГЕРБ майната им. Важното е „вождът“ да избегне затвора

Борисов разбра, че няма смисъл от Дани Митовци, от Савчевци и прочие фасади и маски и излезе на преден план в цял ръст и „прелест“.

За да „победи“ и да може лично да преговаря условията за своето оттегляне от политиката, срещу запазване на свободата и парите му. На ГЕРБ майната им. Важното е „вождът“ да избегне затвора.

В тандем, разбира се, с Пеевски, защото двамата са неразривно свързани и взаимозависими, политически сиамци.
Добрата новина е, че появите му в прайм тайм, подействаха като шок и ужас за всички, които бяха забравили за наглостта и цинизма му. Това мобилизира до краен предел вотът „анти-Борисов“.

Решението на ЦИК за ръчно броене на талоните от машинното гласуване, и то в последния момент, под диктовката на Борисов, пък свали маските и от БСП и ИТН, като „протестърски“ и подкрепящи Румен Радев, защото това бе пряк вот срещу служебното правителство, което организира изборите.

Това решение на ЦИК отразява желанията на Борисов и критиките му срещу Бойко Рашков. В този смисъл няма как да бъдеш анти-ГЕРБ и в последния момент да играеш в отбора му.

Само краен наивник може да си представи как така представителят на БСП и зам-председател на ЦИК е проявил „инициатива“, без преди това тя да е съгласувана с ГЕРБ, включително в частта „за пред хората“, инициативата да не излиза от ГЕРБ. /преход към подобно „за пред хората“ и при преговорите за правителство/.

И тук си задаваме въпроса – докъде БСП могат да се откъснат от мрежите на модела, като активизират съмнения след подобни „договорки зад кадър“ с ГЕРБ. Защото каквото и да си говорим напрежението между Нинова и Радев е на макс, особено и след като президентът похвали Крум Зарков, като лице на бъдещето.

Дума да няма, коалиция ГЕРБ и БСП няма да правят, с което формално ще изпълнят решението на конгреса на БСП, но и … тук започват политическите вариации.

Борисов няма да прави кабинет на ГЕРБ също. Тоест пресечна точка вече има и касае подкрепата на Борисов за неконтролиран от Радев кабинет с доминация на Нинова. Всичко е около фигурата на бъдещия премиер и Борисов подсказа че има някой пред вид. Пусна мухата „като Лозан Панов“, лице, което не е от партията ГЕРБ, но разбира се е близко лично до него. Като съпоставите действията на Лозан Панов на тази картина ще изплува и профила на лицето, което Борисов е имал пред вид, близко до Борисов и близко до Панов, приемливо и за БСП /миналото!?!/.

Ще продължа този анализ в понеделник – за днес само това – мислете, когато гласувате.

Парили сме се хидяли пъти и пак сме на път да направим грешки, като се залъгваме че смяната на модела Борисов – Пеевски, може да дойде с гласуване за ИТН и БСП /извън новите им лица на промяната/.

Илиан Василев