На Европа вече й пищи от различните политико-олигархични кланове у нас

На Европа вече й пищи от различните политико-олигархични кланове у нас:
ВМЕСТО ДУМИ И ЗАКАНИ ОТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО:
ИСТИНСКА БОРБА СЪС ЗАДКУЛИСИЕТО И МАФИЯТА?

*** Европейският прокурор Кьовеши подготвя серия искания към България във връзка с големите милиардни афери и кражби от траншовете на ЕС *** У нас се чудят как да я излъжат и какво да измислят, за да я заблудят
.
На европейските държави вече им пищи от различните политико-олигархични мафиотизирани кланове у нас, вчепкали се в битка „кой-кого”, за да крадат от многомилиардните европейски помощи за българите и България.
_____________________________
Затова европейският прокурор Кьовеши подготвя серия искания към България за предоставяне на документация за неправомерната дейност по усвояването на европейските средства у нас от институциите, лицата на властта и политиците.
_____________________________
.
ПРИЗОВАВАМ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ДА НЕ УКРИВА ТАКАВА И ИНФОРМАЦИЯ, А ДА Я ПРЕДОСТАВИ – В ПЪЛЕН, А НЕ СЕЛЕКТИРАН И ПРОЧИСТЕН ОБЕМ НА ГОСПОЖА КЬОВЕШИ.
Затова горещо подкрепям и днешния призив на колегите от „Биволь”: напълно в правомощията на президента и служебните министри е да подготвят тази документация и вместо да чакат постъпването на исканията на Кьовеши, сами да я изпратят на нея.

Това е необходимо, защото заради нежеланието на прокуратурата и съдебните власти у нас да борят мафията, олигархията и корупцията у нас, трябва да се използват и други правни възможности, независещи за манипулиране и дирижиране от родното Задкулисие.
.
Колегите са прави, че когато системата в България е тотално мафиотизирана на ниво най-висши представители на съдебните институции, то Кьовеши се оказва уникална възможност.
Според мен дори при ограничения времеви мандат на кабинета не е никакъв проблем да се подготви всичко необходимо, понеже министрите на президента Радев разполагат с цялата документация по тези афери. Тя вече е в техните ръце! Технически проблеми за нейното събиране няма, необходимо е само желание, честност и политическа воля да се пристъпи към реални действия срещу Задкулисието, мафията и корупцията на високо равнище у нас.
.
Колегите са отбелязали няколко такива афери на първо време, за които и те, и аз сме правили редица разследвания:
• скандалните операции с пари от европейски траншове, извършени от Фибанк (Първа инвестицонна банка, която е онзи Кой, който стои зад другия Кой – Делян Пеевски) – нарушенията и кражбите по тях;

• скандалът с „Джи Пи гейт”, свързан с енергийния олигарх Валентин Златев,
• къщите за гости – лични вили за ползвалите европейски траншове;
• водната криза в Перник;
• изпразването на Българската банка за развитие, захранена и с европейски средства
• руския газопровод на наша територия Турски поток ( наречен разширение на българската газопреносна мрежа). Едно уточение, за което колегите не знаят – компресорните станции по него са построени с пари от европейски траншове.
.
Към тези афери аз лично ще добавя и други, които също грижливо съм разследвал:
• разхищаването и кражбата на европейски пари за редица обекти в столицата, вкл. и сега започналия ремонт на трамвайното трасе от Руски паметник до Княжево (почти 50 млн.лева без ДДС – по близо 7 млн. лв. на километър само за подмяна на релсов път и контактна мрежа);
• огромното отклоняване и кражба на европейски средства при изграждането на автомагистралите у нас;
• закононарушенията на европейското законодателство и межудържавни споразуминия на България при сертифицирането на разхода на европейски средства в Министерството на финансите (дирекция „Национален фонд);
• дейността на фонд „Земеделие” със субсидиите за площ и продукция на селскостопанските производители, където аферите са многомилионни;
• неправомерното скрито използване на европейски траншове за финансиране на държавна помощ към НЕК във връзка с изплащането на сумите по арбитражното решение за АЕЦ „Белене”, по което единият доставен реактор е негоден, а другият и досега не е доставен.
.
Аз ще предоставя на служебните министри на енергетиката, финансите, икономиката, регионалното развитие, земеделието и околната среда цялата информация, с която разполагам, като съм готов на срещи с тях във връзка с това.
.
Напълно съм солидарен съм с мнението на журналиста Асен Йорданов и колегите му, че отказът или маргинализирането на този призив ще бъдат ясен индикатор, че Президентът и назначените от него министри не желаят никаква прозрачност, никаква външна, обективна и независима намеса в мафиотското ни блато и че действат от други интереси, а не обществените.

Ще разберем дали говорят красиво и обещаващо, а подмолно искат досегашната Омерта да се запази и всичко да се решава тук, вътрешно и според правилата на Cosa Nostra, дори и присъдите, с екзекуцията и смяната на досегашния Кръстник с нов Кръстник!
Или както е резюмирано „Дали Служебното правителство и лично Румен Радев ще извършат това, предстои да чуем и видим. Но само това в сегашната ситуация може и ще нанесе реален, траен и поразяващ удар върху Модела #КОЙ! Това е силен лакмус за действителните намерения на президентския екип и искреността им пред обществото, че са носители на Промяната!
.
***** ПУБЛИКУВАЙТЕ ВСИЧКО –
ДОКУМЕНТИТЕ ЗА АФЕРИТЕ *****

Отправям от свое лично име още един призив към президента Румен Румен и неговия служебен кабинет.
Тази информация за аферите, които са окрали милиардни европейски средства и още повече милиарди от българските граждани, представлява ОГРОМЕН ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС.

Затова публикуването на ПЪЛНИЯ ОБЕМ ИНФОРМАЦИЯ за тези афери е напълно законосъобразно действие според българските закони. Такова оповестяване ще стимулира активността на гражданското общество у нас, ще е мощен двигател и подкрепа за истинска промяна и инструмент за натиск върху корумпираната прокуратура и съдии.

Оповестяването на няколко имена или на някакви суми е само първа крачка по един дълъг път, който трябва да се извърви Ако не се направят и следващите крачки по него, ще знаем, че тази крачка е демагогия, за да се успокои общественото напрежение и освен предизборен ход е поредната заблуда, поднесена като поредната Промяна на гражданите.

Г-н Президент, Вие и вашите министри носите историческа отговорност през България и гражданите й, ако приемете статуквото вместо да поведете битката със Задкулисието.
Ако проявите половинчатост или бездействие, ще се превърнете в част от физиономията на Задкулисието, в част от тъканта на Мафията.

И запомнете, че ако България не може, не иска и не успее да реши проблемите си, ще се наложи нашите европейски и атлантически партньори да й ги решат с всички последици от това. Колкото и да не му се вярва на Задкулисието – ако се наложи и стигне дотам – и със сила!

Григор Лилов