НА КАЛПАВА ПАРТИЯ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО Й Е КРИВО

Започва да ми става скучно. Българската предизборна кампания се води по правила, които не са и мръднали от времето, когато Алеко Константинов е написал „Бай Ганьо прави избори“. На принципа – хвърля се кал навсякъде, не се подминава нито една дума на противника, без злобен коментар и не се допуска нищо смислено за обсъждане.

Днес ГЕРБ внесоха жалба до ЦИК срещу Президента Радев, че се намесвал недопустимо в предизборната кампания. Меко казано, нагла жалба. При положение, че при всички проведени избори докато беше президент Плевналиев активно подкрепяше управляващата партия. Още по-смешни и нефелни са мотивите, че Президентът Радев си позволил да говори за инвестициите в България.

Прегледах законодателството, да не би Потресът на правото да е вмъкнал нещо, което да съм пропуснала, но никъде не установих да има забрана всички освен членовете на ГЕРБ да говорят за инвеститори, инвестиции и заводи. Пропуск, неуважаеми гербави, ваш пропуск. Направо си го запишете в Конституцията – никой няма право да се хвали какво е направил за държавата освен Бойко, да се свети името Му и неговите подчинени. В този случай жалбата ви щеше да има основание.

Това, че жалбата се внася и от Тома Биков, прави нещата да изглеждат по-скоро жалки и мръсни. Дори политическата мръсотия трябва да има някакви граници. Ама не би! Като не могат да докажат на народа ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОСВЕН СЕДЕМТЕ АПАРТАМЕНТА, ТЕРАСИТЕ И КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ, явно им се налага да окалят и всички около себе си с надеждата, че хората ще кажат „всички са маскари“ и няма да излезят да гласуват. Защото това е целта им – нисък процент гласуващи, за да могат евентуално купените гласове да натежат.

И…..ако бяхте читави, който и каквото и да говори, нямаше да ви навреди. Но хората виждат огромната корупция, некадърност, неработеща администрация, увеличение на данъци, такси, налози, все по-екзотичните законодателни промени, това, че отричате най-светите неща за българина от историята ни…..това го виждаме.

Интересно ще бъде решението на ЦИК. След като отхвърли жалбата пък срещу Борисов. Въпреки, че в Закона за администрацията има ясна и категорична забрана премиерът да бъде ръководител на предизборен щаб на партия или коалиция. А всъщност Борисов е председател на щаба на коалицията ГЕРБ-СДС-БДФ….последният политически труп да затвори вратата.

Единственото, което постигате с атаките срещу Президента е, хората още повече да се сплотят срещу вас. Защото годините, когато Борисов имаше харизма и хората му вярваха, отдавна отминаха. Сега народът няма търпение да се махнете. И ваш е изборът дали ще го направите с достойнство и възможност все пак да се върнете в политиката или окончателно ще оттечете в канализацията на историята.

Елена Гунчева

loading...