НЕАДЕКВАТНИ РЕАКЦИИ

Деса Общата, известна и като кралската кобра на ГЕРБ, заедно с поцелувача на ръце Герг смело и наивно се хвърлиха на амбразурата да защитават Капо ди тути капи. Кралската кобра Деса е фотнала на страницата си във фейсбук снимка на зайчарник с коментар, че изказването на Президента било функционална неграмотност. Същата се обръща към съветника на Президента с „Митко, разрешенията за СРС ги дава съда!“. Въпреки ноторно известният в цял свят факт, че нищо не се случва без личното разпореждане на Мутрата. Честно казано, реакцията прилича малко на тази на продавачка в селски хоремаг, която е възмутена и огорчена от критики към нейния филмов герой, когото си сънува нощем и прегръща възглавницата, бленувайки за погледа Му.

Няма как подобна простотия да се приеме, че изхожда от политик. Истината е, че е публикувана от една семпла и обрана интелектуално женица, която по чиста случайност е попаднала на подходящия креват в подходящото време. И макар да са я измъкнали от селото, не са успели да измъкнат селото от нея.

Поцелуйкото Жорко пък бил възмутен от колосалният крах в Президентството. Ами пълен крах си е….за ГЕРБ. Дори в най-големите си кошмари не са очаквали, че народът ще избере човек, когото не могат да уплашат или да купят. А човек, който се кланя и целува ръце на други мъже, за да си осигури кариерата, е по-добре да се въздържа въобще от изказвания. Още повече да си позволява да критикува човек, който е на светлинни години напред като интелект, възпитание и авторитет пред него.

Отново се изумяват от кадровата импотентост на ГЕРБ. Как не изкараха поне един авторитетен и сериозен човек. Като се започне от Главната Мутра и се стигне до последното партийно секретарче на село в първична партийна организация на ГЕРБ, всичко е тотал щета! Поне да се бяха научили на нещо във властта! Ама то пън как се учи….

Елена Гунчева