Не’ам думи

Николина Ангелкова, която и при първото, и при сегашното си пребиваване в Министерството на туризма, неколкократно обещаваше драстично поевтиняване на чадърите и шезлонгите, и което няма изгледи да се случи масово, се обяви вчера „ЗА“ повишаване на цените в българските хотели. „Жизнеутвърждаващата“ новина за средно около 11-процентното поскъпване, което ще усетят щастливците, планиращи лятна почивка у нас още това лято, беше пусната на общественото внимание преди няколко дни от самия бранш. Явно на принципа на теста, за да ни видят реакцията. А както стана ясно, вода в тази мелница налива и министърката. С изричното уточнение, че браншът е изцяло в частни ръце и бизнесът решава за цените.
Представителите на не един и два бранша – хлебари, мелкопреработватели и т.н., се поопариха назад в годините, защото при обявяването на подобни новини ги погваше антимонополната комисия за договаряне на цени, и сега са доста дисциплинирани. В това, което говорят пред медиите, разбира се. Какво би казала по този въпрос настоящата шефка на КЗК, а? Иначе най-добре властта да прекръсти ведомството на министерство на хотелите. А още по-точно – на хотелите с 5 звезди. Щото министърката ни осветли, че най-много нужда от поскъпване имали висококатегорийните хотели. Освен това според нея поскъпването означавало и по-високо качество на туристическия продукт. Не’ам думи!
В България властта не си прави труда да мисли за средностатистическите българи, които с всяка изминала година все по-малко избират за туризъм собствената си държава. Това е ясна тенденция през последните години, която е пропорционална на другата – че все повече нашенци избират чужбина за ваканцията си. Ама така ще е, докато някои лица от властта, а най-добре и цялата власт, не бъде пратена в постоянна ваканция.

Мая Йовановска

Резултат с изображение за Ангелкова,

http://duma.bg

loading...