„Неграмотният“ Асен Василев предизвиква Бойко Борисов на дебат

Бившият министър от служебното правителство, сега съпредседател на ПП „Продължаваме промяната“, Асен Василев предизвика на публичен дебат експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Поводът – изказване, в което Борисов нарече Василев „неграмотен“.

„Г-н Борисов,

по повод на вашето изказване пред медиите от изминалите дни: „Да кажеш, че се крадат 8 милиарда от България, означава, че си рядко неграмотен.“, Ви каня официално на дебат, в който хората сами да преценят грамотността на всеки един от нас. Готов съм публично да се изправя срещу Вас и, базирано на грамотно четене и боравене с факти, документи и доклади да покажем на българския народ къде са техните 8 млрд. лева.

Оставям на Вас да решите къде и кога преди изборите да се състои дебатът“, пише Василев в писмо, изпратено и до медиите.

„Имам въпрос към Асен Василев: Как, аджеба, толкова успешен министър като теб допусна такова нарастване на лихвите. Да кажеш, че се крадат 8 милиарда от България, означава, че си рядко неграмотен“, заяви вчера еднокнижният Бойко Борисов по адрес на харвардския възпитаник пред журналисти в Русе.

Frognews.bg