НЕЗАКОННО ЗАДЪРЖАНА ОТ ВЛАСТИТЕ ЖЕНА ВКЪЩИ, СЛЕД СГРЕШЕН ТЕСТ ВЪВ ВМА! /ВИДЕО/

Разследване на Валя Ахчиева по ТВ+.

Разследването разкрива случай на сгрешени резултати във ВМА в изследванията за PSR на една жена от София.

След като изследват Радостина З., заради контакт с възрастна жена, вдигнала температура, първият и тест е бил “положителен” за COVID-19. И РЗИ-София я поставя под карантина
за 28 дни. В същото време, резултатът на възрастната жена е отрицателен, както и на другите членове на семейството на Радостина.
Тъй като тя е без никакви симптоми, прави си второ изследване след няколко дни. Резултатът е вече “ отрицателен” за COVID-19. След още няколко дни, тя си прави второ изследване – отново “отрицателен “ резултат. Заключената в къщи жена иска от РЗИ-София да и вдигнат карантината, но от там отказват да направят това. Радостина си прави трето изследване. После още едно – четвърто. Всички те са “отрицателни”. Взема и документ от лекаря във ВМА, в който пише, че вероятно става дума за сгрешен резултат при първото изследване с положителен резултат. Лекарят от ВМА пише, че Радостина е клинично здрава. Тя разполага с всички документи за всичките си изследвания – един положителен и след това – 4 отрицателни резултата от PSR и един отрицателен бърз тест ELIZA за антитела. Всички документи
доказват, че жената не се е срещала с коронавируса.
Въпреки това, РЗИ-София отказват да вдигнат карантината и, защото имало било
заповед на министъра на здравеопазването.
През това време Радостина е  съкратена от работа заради извънредното положение. Но, получава възможност да започне нова работа от 01.05.20.
Само че, това не се случва, защото тя е заключена в къщи, под карантина, с всичките и документи с  отрицателни резултати за COVID-19.
Ето как, един случайно сгрешен резултат, комбиниран с неадекватната реакция на българските здравни власти променят съдби на хора.
“ Това е незаконно задържане на човек! И жената трябва да си намери адвокат и да ги съди!”-така коментира казуса лабораторният лекар д-р Георги Тодоров от Русе.
” Да, могат да станат случайни грешки. – продължава той. – Може по време на изследването да е станало всичко. В това число и да се пренесе зараза от един резултат на човек на друг човек. Но когато един лекар-инфекционист е прегледал жената, написал е, че тя е клинично здрава, написал е, че вероятно е сгрешен първият положителен резултат, то няма как някакви чиновници от РЗИ да решават вместо лекаря! Да не би вече, ние лекарите, да нямаме право да преглеждаме?!…Това е незаконно задържане! Да води дело жената!”

Цялото разследване може да гледате тук:

afera.bg

loading...