Неистова омраза към майките – от страна на държавата и на работодателите!

Неистова омраза към майките – от страна на държавата и на работодателите! Ама много нахални тези жени! Вместо да работят по 10 часа ден за 600 лева, те взели деца да раждат, да нарушават графика на работа! Как смеят! Черната точка в досието е сигурна. Имаше и драстични случаи, когато работнички и служителки са карани да обещават, че няма да забременяват, докато работят в определена фирма.

В момента, в който жената признае, че е бремена, работодателят започва да се чуди как да я прецака, защото усеща нейната бременост като провокация и предателство спрямо него. А и тези нахални жени отпуск искат, че и платен!

Колко прекрасно джендър-съдът реши, че майчинството не се признава за трудов стаж! Разбира се, откъде накъде….жената да мисли, повече от едно дете да си избие от главата да има, на Европа и на България деца не трябват, има си професионалистки-родилки – на място и идващи от южния континент! Те ще правят деца. Българските жени трябва да работят докато умрат! А децата им да растат без мама, защото тя трябва веднага да се връща на работа.

И си има обяснение – повечето работодали са „наши“ хора, забогатели съвсем случайно, за тях има една дума: АЛЧНОСТ, АЛЧНОСТ, АЛЧНОСТ!

Детските надбавки и помощи в Българи са мизерни за работещите жени. Единственият стимул остава дългото майчинство. Сега и това искат да им отнемат! Но иначе се оплакват, че работна ръка няма….Срамно!

На България деца не й трябват…не й трябва бъдеще!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Цонева Гунчева.