Не’ква Цецка

Боже, а можеше това чудо да ни бъде президент. „Сламената кукла“ на Бащицата на народа – Майка на нацията. Уникална е способността Му да се обгражда не с дупки, а с ями. Ако кажете с цецки, няма да сбъркате.

Но точно тази Цецка Ц. може да си позволи всякакво падение. Защото не само уважава, а обожава Шефа. Всичко друго е без значение. Дори и това, че Той й даде три месеца да направи реформа в правосъдното министерство, а оттогава минаха няколко по три.

Монтираха я на председателското място в парламента. Там, между снимките „с не’кви баби“ (думите са нейни!), що плетки изплете. Явно достатъчно, че да я посочи за президент (то и магаре да беше посочил). Като не стана, инсталира я за министър на правосъдието. Става, не става – гърбовете им пази. И вицепремиери. Спрягаха я някъде за посланик, но комай трябва да открият посолство при пингвините, че да не се излагаме пред хората. То щеше да е излагация, ако беше номинирана и за конституционен съдия, каквато мълва пълзеше. Е, чак такава подигравка с правото, с юристите, с правосъдието властта не си направи.

Та тез дни кърмилницата рече, че килиите в ареста на екскметицата на „Младост“ били направо супер. Щото, видите ли, в много български домове тоалетните даже били навън. Е, да де, ама все пак хората не спят до мястото, където с… Е, каквото и да ви казва Цецка Ц. за условията, не са им наред. Не са им наред нито килиите, нито тоалетните. Както не са им наред арестите и обвинителните актове.

Ама какво искате всъщност? Г-жа Цачева няма да се усети дори да продадат Софийския затвор. Затворниците бягат, паспортната мафия цъфти, Търговският регистър гърми, а бонусите в системата – неморални, но законни. Цецка Цачева обаче е министър. И гък Бащицата не казва на въпреки.

Кърмилницата се напъва срещи на Големите да прави, за да си говорят за тоалетните в килиите. На тях в главите им само сценарии как опраскването на набелязаните да бъде представяно за правосъдие, с нейните бидета ще се занимават. Не я бръснат за две стотинки. То не е и за бръснене. Той си я е харесал в тази ро(к)ля – по негова кройка.

За какви тоалетни в килиите става въпрос? Те отварят уста, само когато иде реч за апартаменти делукс, в затворени комплекси, предоставени безвъзмездно от „кръстници“. Такива са самодръжците ни – тикат ни в коптори, а те и децата им се навират в луксозни мезонети. Макар че мястото им е зад решетките.

Ина Михайлова

http://duma.bg