Нерде чума, нерде киберсигурност – няма спасение от това кисело мляко на ума

Изглежда, че много българи се кефят, че данните им са изтекли от НАП. Чувстват се значими. Не и угрижени, нито гневни, въпреки че лицедействат (фейсапове на ангажираност) и се преструват на такива. Поне във ФБ е така. А огромното мнозинство въобще не се интересува от този въпрос.
Темата за прасетата ги грабва, но по сантиментално-социалистическо-носталгични причини. Въпреки, че основна вина за тези болести се корени в хигиенните и криминални навици на населението, откърмено именно с комунистическите ценности.
Примитивка. Непукизмът на властта е на второ място. Нерде чума, нерде киберсигурност. Няма спасение от това кисело мляко на ума. Наистина уникален бациликус булгарикус.

България отдавна е загубила главата си. Прасетата са ѝ най-малкия проблем. 10 години Бойко Борисов и примитиви на власт, избирани на свободни избори е антропологична катастрофа, много по-страшна и непоправима от чумата по свинете. Чумата по свинете, която ще убие този отрасъл е подходящ образ за финала на Борисовото управление. Финал, който може да трае дълго, но и не толкова дълго и който ще е предизвикан от катастрофата на държавата, а не от разумна съпротива на избиратели, политици и институции. В България промяната се случва единствено през катастрофи от глупост и инертност, като винаги се започва от нула и циклично се повтаря едно и също. Затова и публицистиката отпреди сто години звучи актуално.

Коментар на Явор Дачков

http://liberta.bg