НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ БСП ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЕВРОИЗБОРИТЕ. ПО-ВАЖНО Е ГЕРБ ДА ЗАГУБИ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ!

Над 14 000 души присъстваха в софийската зала „Арена Армеец“ на главното предизборно събитие на ГЕРБ и СДС преди Европейски избори 2019 на 26 май. Правилата и дисциплината, на които се подчняват гербаджиите са добре известни. Те са наследени от правилата и дисциплината в тоталитарните структури БКП, ДКМС, БЗНС и ОФ. Т. е. бройката над 14 000 души, която се разпространява от медиитте, може ида е вярна и да е близко до истината. Затягането на редиците в ОПГ ГЕРБ е обяснимо: до решаващата дата 26 май остават броени дни. Обясними са и страхът и паниката, обхванали ГЕРБ след серията от скандали, предизвикани от първите във „формацията“. Предизборното „събитие“ в зала „Арена Армеец“ преминава и под знака на това, че ГЕРБ, подобно на БКП се срастна с държавата, взе на абордаж цялата държавна и админитративна власт и задължи бизнеса с чисто рекетьорски средства и приоми да подкрепя тая власт. ГЕРБ играят ва банк и нямат друг избор, а членовете и симпатизантите на ГЕРБ са приклещени и принудени те, семействата, роднините и партньорите им да пуснат своя вот в полза на назначените от Бойко и Цветан кандидати за евродепутати. В противен случай ги грози заплахата от партийно самоуправство, уволнение от заеманата длъжност, мизерия и глад за семействата на чиновниците.
Друга не по-малко важна причина за страховете на началниците на ГЕРБ идва от това, че тия началници омръзнаха поради демагогията и арогантността си дори и на своите.
ГЕРБ-началниците се страхуват и от заканата на опозицията, че ще брои гласовете паралелно и ще има свои хора в СИК-овете, РИК-овете и ЦИК и номерата на герберските изборджии и професионални фалшификатори ще бъдат възпрепятствани и затруднени. Затова Борисов плаши, че в петък и събота ще имаме нов Костинброд.
Не на последнно място е и това, че Манфред Вебер може и да не успее чак толкова, колкото вещаят ЕНП и ГЕРБ.
В цялата картинка най-неуместно и комично стоят партньорите на ГЕРБ – СДС, някакво БЗНС и „Гергьовден“ и не е ясно как те ще понесат отговорността си при евентуален изборен провал.
И още – важното не е БСП да спечели изборите за ЕП. По-важно е ГЕРБ да загуби на тия избори.
Любо КОЛЬОВСКИ

loading...