Не е лесно да си Цветан Цветанов при управление на ГЕРБ

Не е лесно да си Цветан Цветанов при управление на ГЕРБ. В опозиция сигурно ще му е още по-трудно, но това е отделен въпрос. Как да му е лесно на зам.-председателя на ГЕРБ, след като всеки ден трябва да брани своите от лошите опозиционери и още по-лошите им медии? Как изобщо някой може да си и помисля, камо ли да се осмелява да говори лошо за ГЕРБ, да изобличава лъжите и манипулациите им, да осветлява недотам подходящия им избор за кметове, общинари, депутати и т.н.?
„Още през 2015-2016 година БСП се е подготвяла с фалшиви новини за наближаващите президентски избори и е изпълнявала този план целенасочено и организирано. Затова тогава на преден план са изведени негативни теми за България като мигрантския проблем, бунта на бежанците в Харманли, всяване на страхове сред хората, включително и със зарази, идващи от мигрантите. Това са процеси, които са организирани, и ние успяхме да им се противопоставим за парламентарните избори, когато разкрихме техните фалшиви профили и медии“, изцепи се преди дни Цветанов. Как не е решил, че БСП подготвя фалшиви новини за ГЕРБ още от 90-та година? И какво значи фалшива медия? Да, много медии, дори национални, често се „пускат по пързалката“ с непроверени или манипулирани информации. Това обаче не прави медиите фалшиви, по-скоро такива са новините им. Обаче проблемът на Цветанов е, че има и медии, които не контролира. Ако са фалшиви, защо не сме чули някой да сезира компетентните институции?
И друг му е проблемът на Цветанов – че БСП всявала страхове. Нима българинът не заслужава истината? Защото ГЕРБ и компания ни обясняваха как опасност от мигрантска вълна няма, бежанците са тихи и спокойни… После изведнъж се оказа, че не е баш така. Само че за ГЕРБ информацията явно е зло… А е зло, защото може да разкрие липсата  у властта на подготовка и възможности да реагира при кризисни ситуации.
Иначе браво на БСП – още от парламентарните избори се готвели да сразят врага за президентските. Нима не е точно това целта на всяка партия – да е готова за вота, да излъчи най-подходящия кандидат, за когото никой не може да извади компромат? Политиците би трябвало да мислят два хода напред, а не да действат емоционално, като да отбият номер, както се получи с „майката на нацията“.
И докато БСП е обвинявана, че изнася невярна информация, ГЕРБ ни залива с глазирани новини – „държавата е в изключително добро състояние“. Това пак го казва Цветанов. Добре ли е всеки ден някой да плаши с протести, добре ли е да се сриваме в безброй световни класации за каквото се сетиш, добре ли е да сме бедни и болни, да не може да се лекуваме? Стабилна ли е държава, в която военни и полицаи мизерстват, учени са докарани до просешка тояга, а училищната система е превърната в океан от хаос и скандали?
Не е лесно да си Цветанов, всеки ден трябва да оправдаваш собственото си безхаберие, егоизъм и неподготвеност за държавническо мислене.

Павлета Давидова

http://duma.bg