Не зная какви са представите на Асен и Кирил за думата „война“, но съм сигурен, че тези момчета не са ходили войници

Не зная какви са представите на Асен и Кирил за думата „война“, но съм сигурен, че тези момчета не са ходили войници. Много им личи! Затова говорят за тези неща с такава лекота и са смели до безсъзнателност.

И как да бъдат други като главите им са пълни само с бръмбъри, долари и лъжи. Та нали до вчера и двамата бяха улични спекуланти и нищо повече от това, но за чуждите колонизатори те са идеалните послушници. Търговци довчера, днес вече политици и държавници! Това е пълен абсурд.

Затова ще се случи немислимото. Някои хора са дошли с опасна, гнусна и подла, но добре платена мисия и ако до вчера имаха възможност за отстъпление и бягство, днес ситуацията е вече друга – няма път назад, нито напред, нито нагоре или надолу.

Българите имаме инстинкт да надушваме предателите и дали те са спуснати и протектирани от някого или са обикновени продажници, това няма особено значение.

От тази земя бягство не е имало и няма да има. Всички национални предатели ще паднат на нея завинаги с пречупен кръст. Ще паднат и това е сигурно и неизбежно, въпрос на време…

БЪЛГАРИЯ

…Какво, че виха вълци и чакали
из твоите полета и гори?
С онез, които бяха с теб добри,
ти бе добра, но злите не пожали.

Търговци на тютюн и кръв човешка
продаваха на дребно твойта пръст,
но паднаха под теб с пречупен кръст,
че беше малка ти, но беше тежка….