„НЕ“ НА ВОЙНАТА НА БАЙДЪН

Сега пред България има съдбовен избор и цивилизационно решение. Дали да подкрепи с оръжие една от воюващите страни в конфликта Русия-Украйна. Защото заемането на страна и то с военна помощ, ще се отрази на следващите десетилтия в политиката. Безспорно е, че България има исторически връзки и с двете страни. Безспорно е, че Русия ни е освободила от турско робство. Също както е безспорно, че в България няма независима политика и управляващи, защото такива се назначават само с одобрението на едно/две чужди посолства.

И изборът днес трябва да бъде дали да се примирим с това да бъдем придатък и васали на САЩ, или да водим самостоятелна политика и да си гледаме първо българските национални интереси. Които със сигурност се различават от американските и дори от европейските. Защото ЕС не е нищо повече от съюз на тези, които през цялата 13-вековна история на България са ни били врагове. И, да напомня на тези, които са загрижени за европейското бъдеще на България, че ние сме си европейци от времето на хан Аспарух, когато сегашните им господари са живели на племена и не са имали собствени държави. И България е дала култура, четмо и писмо на други европейски народи. Затова и имам самочувствието на европейка, от древна държава, допринесла за европейската цивилизация. И не ми е необходимо някой от Брюксел да ми дава наклон на мисленето.

Политиците ни трябва да гледат първо интереса на България, а не интереса на посолството, в което всички те се изреждат да козируват. И може би наистина е добре прокуратурата и службите да проверят кои български политици ходят постоянно до едно посолство и какви ги вършат там. Защото да защитаваш интересите на чужда държава преди тези на своята, е учебникарски пример за държавна измяна.

Тези дни ще са решаващи. Кирил Петков и прочие проект на посолството, ни въвличат в безумия. Санкции срещу Русия, каквито българите не сме искали да налага, и които сега се обръщат срещу българските интереси /впрочем, Петков, откъде ще вземеш рубли за газ?/, напъни за предоставяне на военна помощ, с което ще се развалят отношенията с Русия за десетилетия наред /то не заради любовта, ама оттам идва газ, пшеница, рапица, желязо, селитра и едни други таквиз неща, които не могат да се напечатат във Фискалния резерв на САЩ/.

И е време да кажем „СТИГА“ на това безумно и абсурдно управление. И тези, които ни въвличат в тази катастрофа, трябва да си получат заслуженото!

Елена Гунчева