Не познавам български офицер, който в личен или друг разговор да е дал знак за готовност за война срещу Русия

Имам колеги, завършили военното училище във Велико Търново, когато това място беше истинско и произвеждаше мислещи и знаещи хора. Лидери с умения, офицери, подготвени по руски стандарт за водене на военни действия в защита на своята държава. Днес на това място наричано „военно училище“ има тръни и бодили, змии и гущери. Там се обучават натовските ни офицери, които в момента на завършването си на практика напускат военният строй. Логичен и напълно естествен избор! Политически предначертан и обоснован.

Кои тогава са натовските ни офицери? Ами онези, същите обучени заедно с мен по руски стандарт, който впрочем е далеч по-сериозен от натовският прилаган в родината ни. Сигурно има сериозна причина за това!? Да я оставим настрана.

По-важно е да знаете, че натовските ни офицери получили всички удостоверения за НАТО, които са на ключови позиции, не са непознати за мен хора. Не трябва да са непознати и за вас, защото и по времето на комунизма и днес, българските офицери са си само български и нито един политик не може да им повлияе. Воинска традиция, която политиците не познават! Уверявам ви.

Не познавам български офицер, който в личен или друг разговор да е дал знак за готовност за война срещу Русия. Нещо повече – няма такъв. Причините не са политически, нито експертни, най малко идеологически. Общувам с много хора. Не са подчинени и на страх или сляпо русофилство. Напротив. Ако има съветофили в управлението на държавата, те вече са първи натовци, защото тяхната цел е краденето на пари, а това е ненаказуемо във властта.

За разлика от тях, българските офицери знаят много добре как да воюват, знаят кои е врагът и нямат нужда от политически наставници. Добре ще бъде, ако подобни политически глупаци не поставят на изпитание кроткият дух на професионалистите, защото не зная дали ме разбират правилно…

Кажете ми друг министър-председател на държава членка на ЕС и НАТО, а дори и президента на САЩ, който открито да заявява, че в случай на военен конфликт, неговият народ и държава ще воюват срещу Русия! Такъв един човек дали ще срещне подкрепа от народа си за война, която категорично ще сложи край на живота на няколко милиарда човека на планетата?

Това не са думи изречени от български политик и държавник, а на бандит, който иска политическа амнистия за извършени тежки престъпления, която да получи от силните на деня. Повече от видимо е, че на силните днес не им пука кой е престъпник и кой праведник. Единствената им ценност стига до това кой ги следва сляпо, а моралът им – до това кой е готов да умира за защита на напълно неясна цел…

Николай Марков

Резултат с изображение за Николай Марков

https://www.facebook.com/nikolai.markov.566

loading...