НЕ СЕ СМЕЙТЕ НА ЦВЕТАНОВ

Гледам тук едни приятели се заливат от смях: Цецо Цветанов предложил – като мярка срещу подмяната на изборните резултати – ротация на полицейските началници: тоя от Лом да иде в Сливен и т.н. То и аз, като чух, се разсмях: хахаха, кой, ако не той, доскорошният директор на изборния цирк“ България“, знае номера на местните ченгета в трупата на купувачите на гласове. Клоунски е номерът и ние му се кискаме сега – но за такива като нас Гогол е казал: „На кого се смеете, на себе си се смеете, господа!“
,
Криминалните изборджии репетират вече очевадно за фокусите с вота през пролетта. Тях по места ги знаят и бабите, и децата, и полицаите. Само че на полицаите това познание им служи, за да ги заобикалят. Защо – то е тема за обвинителен акт.
,
Като предлага ротацията, Цецо има предвид вероятно, че ломското топченге например в непознатия за него Сливен ще се сблъска без да иска с криминалните изборджии, ще го хване срам от сливналии да ги подмине и ще им тури белезниците. Това, разбира се, хич не е сигурно предвид безсрамието ченгеджийско и политическо. Но и 3% вероятност да има, струва си да опитаме. В положението, в което се намираме и това е много. Цецо знае защо.
,
Анна Заркова