НЕ СТЕ ЕЛИТ, вие сте тумора на нацията!

Чистка е. И така трябва да бъде. Не се срамувайте да наречете процесите с истинските им имена. Чистка, изриване, изчегъртване, отстраняване на разсейките на тумора, както искате го наречете.

Много срамежливо новото служебно правителство оправдава своите действия по уволненията на гербаджийските калинки и корумпета. Според мен действат бавно, на парче и неподготвено. Което е необяснимо. За предсрочни избори и служебно правителство говорим от една година, от началото на протестите и Радев би трябвало отдавна да е готов с хората, които да заменят първият ешалон на Борисов и мафията.

Чистка е. Да не забравяме, че най-важната битка поне за БОЕЦ и гражданите е отстраняване на мафията от властта. А това минава през физическото им отстраняване от държавната администрация и съдебната власт.

Тези хора са назначени, за да защитават мафията и нейните интереси, както и да назначават под себе си нови и нови слуги на мафията. Тяхното отстраняване връща нормалността. Разбира се, трябва да се спазват законите и процедурите, но компромиси не трябва да се правят. Тези уволнения са важен тест за служебният кабинет и показват колко им е куража и до къде са готови да стигнат. А новите назначения показват дали новото правителство има капацитет, някакви зависимости и ясна визия за посоката, в която да продължи.

За съжаление Радев показва пълна изолация и капсулиране от гражданското общество, като се е обградил от удобни и възхвалящи го министри, организации и съветници. По това дори прилича малко на Бойко Борисов. БОЕЦ, като представители на гражданското общество имахме своите номинации, както за министри, така и за други постове. Хора, които са доказано независими и имат доверието на гражданите.

Сега виждам , че част от назначенията са на хора свързани със същото това статукво, срещу което уж се борим. Виждам и много добри попадения, което е ок. Не трябва да се спира нито за ден. Всичко това са само знаци. Нужни са и резултати, за да приемем, че имаме реална промяна, а не поредната смяна и подмяна.

Чувам и гърчовете на Буда и съучастниците му. Ако някой има съмнения нека следи тези реакции. Щом Буда квичи, значи сме на верен път. Избивали били цветът на нацията реве Борисов! Вие не сте „цветът”, вие сте туморът на тази нация! Вие сте отровата, която тровеше повече от десетилетие народ и държава! Като гангренясала плът, след чието отстраняване се усеща огромно облекчение.

Чистка е, не се срамувайте да използвате тази дума. Не е срамно да изчиститш боклука от къщата си.
Искрено вярвам, че има честни, чисти и способни хора, които да поемат управлението на държавата. Вярвам и че битката срещу мафията едва сега започва и ни чакат още много и тежки битки. Вярвам,ч е отстраним ли Гешев съдебната система ще се отпуши и справедливостта ще се завърне. Вярвам, че можем да направим така нужните ни реформи и да променим държавата си. Можем да върнем усмивките и мечтите си.
Битката продължава.

Георги Георгиев
#БОЕЦ