НИВО „СЕЛСКА СЕКРЕТАРКА“

Винаги ми е било чудно каква е разликата между феновете на ДБ и самото ДБ. Принципно познавам дъбъли, припадащи от възторг по Ристе и генерал Насо, като възторгът им е примесен с възхищение към самите себе си, че са толкоз елитарни и харесват елита. Което само по себе си е нон сенс. Защото Ристе е неуспял адвокат, изхвърлен от колегията си, а генералисимусът е известен с далаверите си в службата в Разлог и общо взето, освен политик, друго не е работил. А само този, който не е чувал с личните си уши словоизлиянията на двамата от трибуната, може да ги заподозре в елитарен интелект.

Виж, Летящата Козила е друга бира. Интелект, та дрънка. Е, дрънчала е в началото на кариерата си като секретарка и общо взето, нивото е останало същото, но вече на доста високо обществено място. Но на фона на Ристе и генералисимусът, Ице Комарчето и Оня с джипката /новият с джипката от ПП, не Онуй от Банкя/, не се забелязва скованият език и още по-скованият интелект.

Общо взето, впечатлението е като за зомби акълолипсис. Никакво движение, докато не им подадат сигнал от „Америка за България“ или Козяк. Или някой, не дай Боже, спомене български национални интереси. Тогава дъбълското умотворчество изригва в справедлив гняв и громи рашки, патриоти, комунисти/фашисти, както и всеки, който ги пита дали имат и един ден трудов стаж извън политиката.
Така, че похвалата на Летящият интелект, може да впечатли само другият такъв интелект на Калинката на правителството. Както се казва – краставите магарета през девет баира се разбират…

Но на мен ми омръзва нивото „Селска секретарка“, което е в управлението на държавата. Унизително ми е да гледам ЕуГлена как търси престъпници в Гугъл и назидателно говори за всичко, което не разбира. Унизително ми е да гледам премиерша как бърка торти и се чуди как да върне шавливия си съпруг. Унизително ми е да гледам как най-известните политици в България се чудят как да се сложат на американските си господари, като в обслужването им губят човешки образ.

Унизително ми е некадърни Йористи да упражняват правото, като заливат с боя посолства и рекламират мравински книжки за деца. Унизително ми е премиерът да не може едно свястно изречение да каже, без да заеква и без да сбърка някоя дума.
А най-унизително е да се четат американските медии в България. Там с чиста съвест мога да кажа, че дъно няма!

Елена Гунчева

https://t.me/elenaguncheva