НИКОГА НЕ СПОРЕТЕ С ГЛУПАК! НЯМА СМИСЪЛ!

Акад. Богдан Филов, изключителен световен учен, беше, както е известно, разстрелян от комунистите.
Жена му, прекрасната д-р Евдокия Филова, наричана от всички с обич Кита (вижте колко е красива, с шапката), известен етнолог и етнограф, беше тероризирана, малтретирана, изселвана…
А трудовете и на двамата бяха забранени от комунистите.

На фотоса долу съм с Неда, племенница на убития премиер на България, прегърнал съм я, (виждате и разбирате смисъла на генеалогията) пред голям черно-бял фотос, на който е проф. Богдан Филов и жена му в апартамента им на ул. „Кракра“ 26, убийците на професора настаниха в него после техни хора, прости селяни-комунисти, фотосът е от Двореца в София, на ретроспективна етнографска изложба на д-р Евдокия Петева-Филова, беше преди няколко години, Кита почина много по-отдавна, през 1973 г., интернирана в колиба без ток в самоковските села, с нас е и проф. Алтънков от Калифорнийския университет.

Един глупак от комунистическата БАН написа във ФБ, че било лъжа малтретирането на Филови, защото майка му на глупака, и тя от БАН, те всичките „учени“ в БАН са роднини и агенти на ДС, няма да им кажа сега имената на двамата, ама фамилията им издава лош и противен произход, нещо като чалга, била го цитирала академика Богдан Филов незнамкъдеси, и той, глупакът-син, бил съобщил този знаменателен факт някъде, в някакъв предговор.

Глупакът написа (с много правописни грешки, естествено) още, че разстрелването на българския елит от комунистите (според R.J.Rummel избитите от комунистите българи са 320 000 души) въобще не било никакъв терор, представяте ли си?, а било незнамкаквоси, а бе, нищо нямало у нас след 1944 г., само цветя и рози.

Когато аз, грешният, си позволих скромно и възпитано (да знаете, сега го наричам „глупак“, ама преди – не посмях, възпитан съм си, какво да правя!) да не се съглася с публично изразеното становище на глупака, това е стара моя слабост – не мога да се сдържам, не знам защо, глупакът тутакси жестоко се засегназапени се, и, разбира се, без да оспорва нищо по същество за терора, разстрелите и забраните, то и няма как да стане де, просто ме обиди, както винаги правят всички глупаци, те друго не могат.
Каза, че съм неграмотен, див и патология, пък аз съм само стар, грозен и грамотен.

Не опровергавайте никога глупостите на глупаците!
Няма смисъл!

Четете моите текстове!
Купувайте и четете моите книги!
Търсете ги в сайта: www.tornadobg.com
акад. Петър Иванов