Николай Кръстев разкри откъде влиза руското влияние у нас

Според него няма сближаване между държавите

Журналистът и международен анализатор Николай Кръстев коментира доклад за руското влияние у нас с идеята, че вероятно ще е интересен за по-широката аудитория в България.

Той обаче не пропусна да отбележи, че за експертите няма нищо ново в него.
„Дава се интересна трактовка за това, което се случва в страната, за руското влияние, което влиза през партиите и през икономиката, и по този начин се осъществява директен контакт с онова, което се случва в България“, коментира Кръстев в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS. И подчертава, че според него няма сближаване между държавите.

„Но, има сближаване между кръговете, които определят в голяма степен политическите и икономическите процеси в България. Прокремълската реторика е много удобно прикритие. По време на война ситуацията е специфична и трябва да се внимава какви точно източници могат да бъдат употребявани. Надявам се, че тези които взимат решения, ще могат да преценят много правилно изводите”.

По отношение на присъствието на руския посланик Елеонора Митрофанова на честванията на 6 септември, Кръстев коментира, че е станало ясно, че тя е там по покана на администрацията на кмета на Пловдив, а не по официална покана.
„Кметът на Пловдив трябваше да покани и английския посланик, и френския посланик”, заключи той.
Източник: novini.bg