Николай Михайлов: Това управление е деградиращо за българската политическа система

Тези хора имат дълга биография на игра с възможностите. Страстите им са плитки и в този смисъл лесно възпалими уж по дребни поводи. Това каза психиатърът д-р Николай Михайлов по БТВ по повод отношенията между Волен Сидеров и Валери Симеонов.

Сидеров иска да продължи и да завърши тази кариера  в европейския парламент, но ще трябва да се сражава с представителя  на ВМРО, защото е по-популярен от него. Тази коалиция прилича на циркова трупа, а лидерите й  играят на паянтов  трапец. Всеки момент могат да срутят  управлението. Това е вход в един  ирационален процес, в който играят дребни страсти със сериозни интереси. Те имат много резки политически различия, които не са тематизирани в началото при проекта им да бъдат заедно, за да оцеляват.

Тези хора нямат един към друг идеологически претенции, свързани с техните убеждения. Това не се знае от вчера.  Те играят собствената си игра на опортюнисти в политиката,  с елементарната цел да оцеляват и пребъдат.

ВМРО и лидерът й  г- н Каракачанов стои стабилно в тази коалиция. Присъствие на здрав разум в нея. Патриотите в политиката имат структурен проблем. Те трябва да се погрижат, макар че е късно, да свържат собствения си патриотизъм със здравия разум. Последните прояви на Симеонов, говоря за думите му за майките,  е неквалифицируема.

Това трябва да бъде санкционирано с незабавно отстраняване от политиката. Борисов трябва да поеме отговорност за това, което изрича неговият вицепремиер. Това няма  да стане. Г-н Борисов има идея да завърши този мандат, макар, че ще го приключи предварително. Жертва малко , за да постигне повече. Това може да стане по време на майските избори.

Съдейки по начина, по който протича коалиционната  политика, идеята за цял мандат, става все по-малко вероятна. Тези господа не могат да се понасят. Има предстояща замислена възможност, която отблъсква. Г-н Сидеров има идея да интегрира Бареков в тяхната коалиция, за да спечелят европейските избори с  4 или 5 мандата. Само по себе си това е лошата новина.

Симеонов  и Сидеров са майстори на заканата.  Този цирк ще спре, когато тази трупа и тези циркови артисти върху паянтовия трапец паднат върху мрежата поради несръчност. Това е крайно време да се случи. Това управление е деградиращо за българската политическа система още от самото начало.

.

http://frognews.bg