Никола Минчев разкри с коя партия преговорите биха били трудни, ако…

В случай, че третият мандат бъде връчен на ИТН, разговорите с тях ще бъдат трудни

Депутатът от ПП Никола Минчев, който е и бивш председател на парламента разкри коя ще е партията, с която преговорите биха били най-трудни в случай, че третият мандат бъде връчен на нея.

Той уточни, че за да има възможност да бъде съставено правителство, мандатът трябва да бъде връчен на ДБ или БСП. Причината е, че и двете партии имат добра комуникация с останалите коалиционни партньори.
В случай, че третият мандат бъде връчен на ИТН, разговорите с тях ще бъдат трудни, посочи Минчев.

„Може да е имало реплики спрямо тях, но ИТН напусна правителството и доведе страната до настоящата политическа ситуация“. Това каза пред БНР Никола Минчев.

„Ще положим усилие да има правителство с третия мандат. Даваме си сметка, че в следващите месеци е важно не само да има правителство, но и работещо редовно Народно събрание. Но съставянето на правителство не е на всяка цена. Мандатоносителят ще има тежестта да води разговорите и да сглобява пъзела отново. Вероятно ще намери път с ИТН“.

В предаването „Неделя 150“ Минчев посочи, че относно евро-атлантическата ориентация на партиите и коалициите трябва да се гледат действията.

„ГЕРБ се водят такава партия, но имат действия, които обслужват руски интереси“.
Той допълни, че при предсрочни избори ПП ще разчита, че българският народ ще даде мандат на реформаторско мнозинство, което иска положителни промени в България.
По думите му развитието на темата „Северна Македония“ е позитивно за България.
„Интересът на България е категорично защитен… Темата винаги е била обсъждана, но не и под формата на натиск, а като разговори“.
Източник: trud.bg