Нинова: Застрашена е националната сигурност! Борисов ли стои зад сделката за ЧЕЗ?

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви от Сандански, че „Чувам от БСП да настояват да изкупим ЧЕЗ.

По тази логика, ако тръгнем да изкупуваме, тогава да изкупим и другите две ЕРП-та, частните банки, американските тецове, „Нефтохим“! Нали и Нова телевизия я купиха. Ами да вземе да я одържавим и нея, та да си имаме една телевизия“.

Сега лидерката на БСП Корнелия Нинова реши да му отвърне.

„Това е доказателство към неофициалната информация, че зад тази сделка си стои Бойко Борисов. Както и ,че една държавна банка ще финансира това. Тоест с парите на всички ни някой ще си купи част от националната сигурност и живота на два милиона българи“, каза Нинова. „За да ги защитим утре предприемаме следното: каним на среща посланика на Чехия, на когото ще връча писмо до чешкото правителство и чешкия премиер.

Бойко Борисов твърди, че сделката е направена по чешкото законодателство, затова ще питаме посланика водени ли са разговори; поеман ли е ангажимент от страна на Бойко Борисов по тази сделка и какъв“, отсече Нинова.

„Не сме наивни да си мислим, че тук говорим за интересите на Гинка, знаем, че отзад стои друг частен интерес, но е застрашена националната сигурност“, каза още лидерката на БСП.

Тя поясни още, че ще питат всички европейски институции дали е спазено необходимото европейско законодателство при сключването на тази сделка.

Нинова обяви, че ще иска и Борисов да отиде в парламента, където да говори за случилото се.

http://blitz.bg

loading...