Нинова към Карадайъ: Вие държите ГЕРБ власт! Оттеглете подкрепата си за Борисов и кабинетът пада!

„Днес Валери Симеонов е избран за зам.-председател на НС. Г-н Карадайъ грубо и недопустимо ни нападна, че ние от БСП, заедно с ГЕРБ, “олицетворяваме това недоразумение в политиката“, написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

И продължи гневно:

„По-кротко, г-н Карадайъ! БСП няма да бъде заложник във вашата тристранна коалиция – ГЕРБ, ОП, ДПС. Едните управляват официално с ГЕРБ, другите го правите задкулисно. Единия ден Борисов подхвърля нещо на едните, на другия – раздава с широки шепи на другите и всички вкупом го крепите (справка – последните избори). Разберете се вътре помежду си и не прехвърляйте семейните си раздори на нас.

Не посягайте на авторитета на БСП. Мина времето, когато можехте да го правите с мълчаливото съгласие на ръководството й.

Казвате, че границата на търпимост е прекрачена. Покажете го. Оттеглете подкрепата си за Борисов и правителството пада. Твърдите, че за ГЕРБ задържането на власт е над стабилността и сигурността на държавата. Задържането на ГЕРБ се дължи на вас. Ако стабилността и сигурността на България са ви по- важни го покажете с действия, не с голи думи.“

Припомняме, че изборът на Валери Симеонов за зам.председател на парламента взриви 44-ото НС. ДПС напуснаха залата, а лидерът им излезе с гневна декларация, в която се казва: „С акта на избор на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента границата на търпимост е прекрачена. Изборът е обида към парламентаризма, поредното паденение на Народното събрание. С този акт ГЕРБ и БСП се олицетворяват с всичко онова, което символизира това недоразумение в политиката„. Според Карадайъ „за ГЕРБ и БСП хората са човекоподобни“. „За тях човеконенавистта е разбирането за демокрация, или криворазбраната демокрация“, каза още председателят на ДПС.

Резултат с изображение за Нинова  Карадайъ

http://epicenter.bg/

loading...