Нинова: НС на БСП ще продължи разговорите с ИТН по политическата декларация

Националният съвет на БСП реши да продължи разговорите с „Има такъв народ“ по политическата декларация. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова след заседание на партията.

„Националният съвет одобри свършеното дотук. Отчитаме обаче, че в политическата декларация не са отразени достатъчно от предложенията на БСП, както има и такива, по които няма съгласие“, обясни тя.

Корнелия Нинова добави, че от БСП ще предложат корекции и ще настояват за писмени гаранции по исканите от тях точки.

„При условие, че третият мандат отиде при БСП, от партията ще предложат настоящият състав на служебния кабинет да продължи да изпълнява функциите на редовен“, стана ясно от думите на лидерката на левицата.

По-рано на влизане в сградата на БСП членове на Националния съвет на партията коментираха пред журналисти, че очакват да чуят дали ще има писмено споразумение и каква е цената на подкрепата.

Вчера, след като „Има такъв народ“ представи проектокабинета си пред социалистите, Корнелия Нинова заяви, че следващата стъпка от преговорите е да се намери някаква форма на политическа подкрепа между политиките на двете партии. Тя не пожела да коментира имената на кандидат-министрите и помоли за време да се запознаят по-подробно с тях.

Frognews.bg