Нинова: Подкрепям Радев на президентските избори

От „БСП за България“ се регистрираха в ЦИК за предстоящите избори, насрочени за 14 ноември. Този път те ще бъдат 2 в 1 – избор за народни представители и избор за президент.

След като се регистрираха, лидерът на левицата Корнелия Нинова каза пред журналисти, че на изборите подкрепя президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.

„Подкрепяме президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова. Включихме се и в инициативния комитет. Регистрирахме се с участие, тъй като участваме с подкрепа на двойка, искаме да имаме и регистрация. Имаме номинации и за Радев и Йотова, и за други имена – и партийни и извън партийни, но изказваме подкрепата си към тази двойка – Радев и Йотова“, каза Нинова.

Относно това в следващото НС коя по ред политическа сила би искала да бъдат, Корнелия Нинова отговори така: „разбира се, целта е за победа. Но има и втора – да съставим стабилно правителство и кабинет, който да се заеме с проблемите, които в момента заливат отвсякъде. В следващ парламент правителство без БСП не може да бъде съставено“, уверена е Нинова.

https://eurocom.bg/