Нинова поиска оставката на шефа на КЕВР Иван Иванов, Борисов с радост е готов да го махне

Корнелия Нинова съобщи, че ще поискат оставката на шефа на КЕВР Иван Иванов, като ще искат и главният прокурор да го разследва за длъжностно престъпление, тъй като отказвал да изпълни закона.

„Той иска да прикрие сделката за ЧЕЗ, Гинка Върбакова и задкулисието около нея. КЕВР отказва да провери сделката, въпреки че законът го задължава. КЗК също мина тихомълком, а токът се качва. Ние няма да оставим тази сделка и сме притеснени, че институциите не дават информация, а някои като КЕВР дори не спазват закона“, заяви Нинова.

Това каза тя на спешно заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Още по-спешно Иван Иванов организира брифинг буквално час след като научи, че му искат оставката.

Борисов и той не пропусна да изкоментира темата, с коеето показа, че е готова веднага да жертва Иванов и да го смени с друг, „по-независим“ кандидат.

Не се меся в независими организации. Това каза пред журналисти в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов.

„Всички знаят, че Иван Иванов беше депутат от ДСБ – партията на Иван Костов. Затова тогава, когато парламентът решаваше преди няколко години действително да е независим регулатор и той ни трябва да е такъв. Дали ще е Иван Иванов или „х“ или от БСП, но на всеки управляващ му трябва независим регулатор. Ето сега се вдига цената на природния газ“, заяви Борисов. По думите му няма как да се вдигне на целия свят природния газ, а в България да поевтинее, след като нямаме добив. „Спряхме шистов газ, концесии за добив на газ в Добричко, изпълнихме това, което хората искат и вносът се вдига с толкова процента. Как да се запази цената? Другият вариант е от данъкоплатците да дотираме тази цена. По никакъв начин към КЕВР в момента ние нямаме отношение. Тя действително в лицето на Иван Иванов е независима организация. Ако не го харесват, да предлагат в парламента, да търсим решение, но когато дадат сметките КЕВР, всички трябва да ги приемаме, защото това е независим орган“, каза още Бойко Борисов.

Резултат с изображение за КЕВР

bnews.bg