Новините за кражби и обири на хазната, след падането на Борисов 3 от власт, станаха толкова обичайни, че дори не правят впечатление

Новините за кражби и обири на хазната, след падането на Боорисов 3 от власт, станаха толкова обичайни, че дори не правят впечатление на четящата, слушателската и зрителската публика. Министрите в двете служебни правителства се превърнаха в следователи и всеки ден се опитват да ни изненадат с някакви криминални вести, вместо тия сведения да ни се съобщават от прокуратурата.

„Директорът на дружество ” Ученически отдих и спорт” е получавал над 10 хиляди лева месечна заплата. Това заяви министърът на образованието проф. Николай Денков по време на пресконференция.“, цитиран от BNR и други медии. „Той ще подаде сигнал до прокуратурата заради злоупотреби в особено големи размери.

Близо 8 млн. лв. са източени за фиктивни почивки на ученици в базите на дружество „Ученически отдих и спорт“ от 2019 г. до 2021 г. Това установяват проверки на звеното за вътрешен одит към Министерството на образованието и науката (МОН), проведени през последните четири месеца. Ресорният министър Николай Денков обяви, че ще подаде сигнал до главния прокурор и до Агенцията за държавна финансова инспекция за злоупотреби в особено големи размери.
От лятото на 2019 до лятото на тази година от „Ученически отдих и спорт“ са поискали и получили от МОН над 9 милиона лева, с които министерството доплаща близо 300 хиляди ученически нощувки.“, допълва FROGNEWS.BG.

На фона на установените и дадени на прокуратурата данни за милиардни кражби и злупотреби, свързани със строителството на пътища и магистрали, откраднатите пари за фиктивни ученически почивки изглеждат незначителни. Това показва до каква степен е прогнила администрацията и тези поредни „изчезнали“ милиони най-вероятно скоро ще бъдат забравени. До 14 ноември ще има още брифинги и пресконференции на служебните министри. Има още няколко непроверени ресора. Какво ще изкочи от тези одити, предстои да видим.

Любо Кольовски