Новоизлюпен политик надви Буда във Фейсбук

Народната любов е безконечна! Макар сбирщината политици в България да трупа с десетилетия обществената омраза, ето най-любимите български политици във Фейсбук:

12. Сергей Станишев: 41 хиляди последователи
Роденият в Украйна със съветски паспорт бивши министър-председател, 49-ти поред, бивш председател на Висшия съвет на Българската социалистическа партия и настоящ председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и евродепутат Сергей Станишев се радва на 41 хиляди последователи във Фейсбук.

11. Димитър Николов: 43 хиляди последователи
Любимият на бургазлии кмет от над дузина години е с 43 хиляди последователи.

10. Ангел Джамбазки: 70 хиляди последователи
Пияният шофьор, който защитава честта ан българските превозващи в Европарламент в Брюксел, Ангел Джамбазки се радва на над 70 хиляди фенове.

9. Мая Манолова: 74 хиляди последователи
Неуспялата да събере подкепата на столичани за кметица на София, бившата омбусманка и още по-бивша червена депутатка, Майчето се радва на 74 хиляди поддържници във Фейсбук.

8. Йорданка Фандъкова: 78 хиляди последователи
Най-любимият кмет на софиянци от десетилетия, които с кеф й поверяват съсипването на столицата с перфекти ремонтни дейности, Данчето си има над 78 хиляди почитатели в социалната мрежа.

7. Иван Портних: 80 хиляди последователи
Любимият кмет на варненци, софиянецът Иван Портних, е възлюбен от над 80 хиляди души във Фейсбук.

6. Веселин Марешки: 104 хиляди последователи
Бизнесменът-политик, недозавършил висшето си образование в Москва, и създател и пресъздател на различни политически партии, феновете на евтините лекарства и бензин във Фейсбук на воля го следват, над 104 хиляди.

5. Любен Дилов-син: 124 хиляди последователи
Макар поотеглил се от политиката напоследък, бившият депутат в 40-тото и 43-тото Народни събрания и настояща ТВ-звезда по конкурси като България търси талант и Като две капки вода, Любен Дилов-син събира над 124 хиляди последователи.

4. Кристалина Георгиева: 154 хиляди последователи
Спряганата още през 209-та за министър-председател, спасила Бойко от излагацията с позорната номинация на Румяна Желева за еврокомисар, Кристалина поема поста комисар по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи през 2009 г., че и печели званията Еврокомисар на годината! Сега икономистът оглавява Международния валутен фонд с над 154 последователи във Фейсбук.

3. Румен Радев: 157 хиляди последователи
Генералът-пилот и настоящ президент на Република България Румен Радев, не-бесепар, заема третото място за най-обичан БГ-политик във Фейсбук с над

2. Бойко Борисов: 227 хиляди последователи
Не, Бойко не е №1 във Фейсбук. И защо ли е любим само на 227 хиляди фенове?

1. Слави Трифонов: 347 хиляди последователи
До вчера с национален ефир, от скоро с нова партия, макар все още нерегистрирана, Дългия е политикът с най-много последователи във Фейсбук – над 347 хиляди.
facebookInstagram

loading...