Най-лайканите БГ-политици във Фейсбук

Народната любов е безконечна! А как изборите на 4 април 2021 г. преподрехиа класацията на сбирщината политици в България, която трупа с десетилетия обществената омраза, ето фаталните 13 най-любими български политици във Фейсбук, всеки с над 50 хиляди последователи, подали им своя лайк:

13. Христо Иванов: 51 хиляди последователи
Лидерът на ПП Да, България, подел похода от плажа на властта към жълтите павета, е с над 50 хиляди последователи.

12. Димитър Николов: 62 хиляди последователи
Любимият на бургазлии кмет от 2007-ма година насам е с над 60 хиляди последователи.

11. Корнелия Нинова: 69 хиляди последователи
Председателката на Българска социалистическа партия, избрана на първите вътрешни преки и демократични избори на партията-столетница на 14 септември, се радва на над 64 хиляди последователи във Фейсбук.

10. Ангел Джамбазки: 90 хиляди последователи
Пияният шофьор, който защитава честта на българските превозващи в Европарламент в Брюксел, Ангел Джамбазки се радва на над 88 хиляди фенове.

9. Йорданка Фандъкова: 100 хиляди последователи
Най-любимият кмет на софиянци от десетилетия, които с кеф й поверяват съсипването на столицата с перфекти ремонтни дейности, Данчето си има над 94 хиляди почитатели в социалната мрежа.

8. Иван Портних: 102 хиляди последователи
Любимият кмет на варненци, софиянецът Иван Портних, е възлюбен от над 99 хиляди души във Фейсбук.

7. Веселин Марешки: 114 хиляди последователи
Бизнесменът-политик, недозавършил висшето си образование в Москва, и създател и пресъздател на различни политически партии, феновете на евтините лекарства и бензин във Фейсбук на воля го следват, над 114 хиляди. Марешки е и първият осъден с ефективна присъда политик, която той все още обжалва на по-висша инстанция.

6. Любен Дилов-син: 124 хиляди последователи
Макар поотеглил се от политиката напоследък, бившият депутат в 40-тото и 43-тото Народни събрания и настояща в 45-тото, писателят и ТВ-звезда по конкурси като „България търси талант“ и „Като две капки вода“, Любен Дилов-син събира над 124 хиляди последователи.

5. Кристалина Георгиева: 164 хиляди последователи
Спряганата още през 209-та за министър-председател, спасила Бойко от излагацията с позорната номинация на Румяна Желева за еврокомисар, Кристалина поема поста комисар по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи през 2009 г., че и печели званията Еврокомисар на годината! Сега икономистът оглавява Международния валутен фонд с над 160 хиляди последователи във Фейсбук.

4. Мая Манолова: 235 хиляди последователи
Неуспялата да събере подкепата на столичани за кметица на София, бившата омбусманка и още по-бивша червена депутатка, Майчето вече се радва на над 217 хиляди поддържници във Фейсбук.

3. Бойко Борисов: 307 хиляди последователи
Не, Бойко не е №1 във Фейсбук. И защо ли е любим само на 282 хиляди фенове?

2. Румен Радев: 345 хиляди последователи
Генералът-пилот и настоящ президент на Република България Румен Радев, не-бесепар, заема третото място за най-обичан БГ-политик във Фейсбук с над 330 хиляди.

1. Слави Трифонов: 604 хиляди последователи
До вчера с национален ефир, от скоро с нова партия, макар все още нерегистрирана, Дългия е политикът с най-много последователи във Фейсбук – над половин милион.

Facebook