Новоизлюпен политик и Президент надвиха Буда във Фейсбук

Народната любов е безконечна! Макар сбирщината политици в България да трупа с десетилетия обществената омраза, ето дузината най-любими български политици във Фейсбук, всеки с над 50 хиляди последователи:

12. Корнелия Нинова: 55 хиляди последователи
Председателката на Българска социалистическа партия, избрана на първите вътрешни преки и демократични избори на партията-столетница на 14 септември, се радва на над 55 хиляди последователи във Фейсбук.

11. Димитър Николов: 58 хиляди последователи
Любимият на бургазлии кмет от 2007-ма година насам е с 58 хиляди последователи.

10. Ангел Джамбазки: 86 хиляди последователи
Пияният шофьор, който защитава честта ан българските превозващи в Европарламент в Брюксел, Ангел Джамбазки се радва на над 86 хиляди фенове.

9. Йорданка Фандъкова: 92.1 хиляди последователи
Най-любимият кмет на софиянци от десетилетия, които с кеф й поверяват съсипването на столицата с перфекти ремонтни дейности, Данчето си има над 92 хиляди почитатели в социалната мрежа.

8. Иван Портних: 92.7 хиляди последователи
Любимият кмет на варненци, софиянецът Иван Портних, е възлюбен от над 92 хиляди души във Фейсбук.

7. Веселин Марешки: 116 хиляди последователи
Бизнесменът-политик, недозавършил висшето си образование в Москва, и създател и пресъздател на различни политически партии, феновете на евтините лекарства и бензин във Фейсбук на воля го следват, над 115 хиляди. Марешки е и първият осъден с ефективна присъда политик, която той все още обжалва на по-висша инстанция.

6. Любен Дилов-син: 124 хиляди последователи
Макар поотеглил се от политиката напоследък, бившият депутат в 40-тото и 43-тото Народни събрания и настояща ТВ-звезда по конкурси като България търси талант и Като две капки вода, Любен Дилов-син събира над 124 хиляди последователи.

5. Кристалина Георгиева: 159 хиляди последователи
Спряганата още през 209-та за министър-председател, спасила Бойко от излагацията с позорната номинация на Румяна Желева за еврокомисар, Кристалина поема поста комисар по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи през 2009 г., че и печели званията Еврокомисар на годината! Сега икономистът оглавява Международния валутен фонд с над 15 последователи във Фейсбук.

4. Мая Манолова: 185 хиляди последователи
Неуспялата да събере подкепата на столичани за кметица на София, бившата омбусманка и още по-бивша червена депутатка, Майчето вече се радва на 185 хиляди поддържници във Фейсбук.

3. Бойко Борисов: 282 хиляди последователи
Не, Бойко не е №1 във Фейсбук. И защо ли е любим само на 282 хиляди фенове?

2. Румен Радев: 309 хиляди последователи
Генералът-пилот и настоящ президент на Република България Румен Радев, не-бесепар, заема третото място за най-обичан БГ-политик във Фейсбук с над 309 хиляди.

1. Слави Трифонов: 386 хиляди последователи
До вчера с национален ефир, от скоро с нова партия, макар все още нерегистрирана, Дългия е политикът с най-много последователи във Фейсбук – над 386 хиляди.

Facebook

loading...