Нов скандал разтърси парламента

Танева е категорична, че всичко това показва безконтролност

По време на днешните дебати на НС да актуализацията на бюджета, Десислава Танева излезе на трибуната с искането за повече помощ за земеделците и животновъдите.

Точно в момента, в който Танева застана пред микрофона обаче, вицепремиерът и финансов министър Асен Василев напусна залата.

Народният представител от ГЕРБ забеляза случващото се и направо му се скара:
„Това си е ваш ресор, трябва да останете, не ми подвиквайте от залата, не ви чувам“, каза тя изнервено.
„Вас касаят нещата, които ще кажа. Ако излезете, няма смисъл да говоря“, заяви тя.

Точно тези й думи накараха Василев да остане в залата. Той спря на пътеката пред местата на БСП и остана до края на последвалото изказване на Танева.
„Благодаря ви, че останахте, г-н Василев“, каза тя.
„Ние сме единствената държава, която не предприе мерки към месните производители. Тези сектори са недофинансирани и уязвими“, подчерта тя.
„Щетата за бюджета ще е минимална, ако им дадем повече“, сметна тя от предложението си.

Тя помоли за разбиране, подчертавайки, че отпускането на пари ще подкрепи наистина тези сектори. Тя подчерта, че ако управляващото мнозинство има воля, дори да бъде направено със срок, нека се опитат да го направят, за да им помогнат.

Танева не пропусна да отбележи, че скъпите горива са превърнали българските плодове и зеленчуци непродаваеми в чужбина.

„Г-н Василев, след съобщението на комисията от 12 май за сините коридори на солидарността, не знам кое е нашето координационно звено за контакт по отношение за тях. В последния месец пътува зърно по сините коридори на солидарността, казва се, че е от Украйна, но няма фитосанитарен контрол, няма протокол за произход. Според колегите от съседна Румъния това става чрез ескорт“, заяви Танева.
В заключение тя посочи, че всичко това показва безконтролност.

blitz.bg