НСО и мокрите поръчки?!

Преди цяло десетилетие декларирах лично на закрити заседания в комисиите по национална сигурност при президента и в парламента, че в НСО има тежък проблем. И не само там.

85% от служителите на отдел „Лични охрани“, в който аз самия работих тогава, имаха престъпни взаимоотношения с криминални лица от тежката организирана престъпност. По всички възможни направления.

Настъпи вътрешен конфликт между мен и проблемните в службата, който не можа да се реши професионално и стана обществено достояние.

Всеки произведен от президента на РБ с указ „генерал“ беше свързан по различни схеми с престъпния свят и напълно политически зависим. Такава беше схемата, такава е и днес!

Генералските звания, липсата на специално образование и масово фалшиви дипломи бяха инструментите за вграждане на лица с проблемно обществено поведение и нисък морал във всички специални служби.

Това стана официална държавна политика при един президент, който на практика управляваше скрито икономиката на цялата държава, а негов политически приближен беше поставен на ключов пост да управлява подземния свят.

Оттогава, последваха невиждани мащаби на масови публични разстрели, котролирана от държавната власт контрабанда, трафик на хора и прочее престъпни дейности завършили с реки от кръв по всички улици. Вършеха ги служители от системата за национална сигурност /офицери/ с протекцията на своите ръководители /генерали/ и под огромен политически чадър и зависимост.

ББ тепърва беше монтиран по договорен политически ред през задния вход във властта със заобикаляне на задължителните проверки и контроли. Разпъна се политически чадър!

След това стана тъмно. И мрачно. До днес.

Николай Марков

loading...