НЯКОИ НАБРОСКИ ОТНОСНО СЪСТОЯНИЕТО НА НАРОДОНАСЕЛЕНИЕТО

Във връзка и по повод безобразията, на които всички сме свидетели и в някаква степен съучастници, възникват въпроси и питания, свързани с държавното устройство и статуквото, които стават все по-актуални и болезнени.
Народът повсеместно настоява за:
1. Промяна на държавното устройство и смяна на системата.
Това може да се реализира, ако народното недоволство предизвика всеобща стачка, бунтове, метежи, революции и преврати, които да свалят властта, да доведат до свикване на кръгли маси, разни други формирования и структури, които пък от своя страна биха довели до разпущане на парламента и свикване на Велико народно събрание, което да предприеме съответните законодателни мерки, за да промени системата и статуквото.
2. Президентът да обяви извънредно, или военно положение и да призове народа на улицата.
Нещо, което президентът няма право да направи и няма да го направи, защото е държавник и спазва Конституцията.
3. Народен съд, който да арестува виновниците за поредната национална катастрофа, да ги осъди и да ги екзекутира и хвърли в занданите.
Не си пожелавайте извънредни съдилища и трибунали, които действат извън Конституцията и закона, защото може да попаднете в списъците на тия нерегламентирани съдилища и да осъмнете на мястото на обесения. Достатъчно е да позвънят или да почукат на вратата ви поемните лица в компанията на съответните милиционери.
4. Общественото недоволство от статуквото може да се събуди само от синдикатите, интелектуалцита и разни други нерегламентирани съсловия, които засега не се самоидентифицират и не е известно дали ги има и къде са.
5. Възможни са и други вариации по темата

Любо Кольовски

loading...