НЯКОЙ ЛИ НИ УРОЧАСА, МАЙНА?!?

Може да бъде изображение с път

Инфраструктурните и архитектурни безумия на управляващите в Пловдив стигат нови върхове. Нагледахме се на Стружката на площада, Рендето на Главната, Фонтана на Водната палата, а сега ще си имаме нов пробив на урочасаното кръстовище на Водна палата с все недомислици. И без това и съществуващото стъжни живота на много шофьори. Сега се очаква и нов ужас.

Още по-интересно е, че никой няма да търси отговорност за потрошените милиони за неудачното досегашно решение. Но пък може да отнесем и глоба за бъдещето. Пловдивските кметове действат смело и със замах, когато ние – пловдивчани, плащаме сметката.

От инженеринга се печели много, комисионните също не са за подценяване. Проблемът е, че и новото решение е неработещо и ще затруднява хората. Няма да има ляв завой, което е безумно и ще доведе до още по-голямо натоварване на движението. Ама кой да ги мисли тези работи. Мисли се за „усвояването“ на едни пари. Които ние даваме, разбира се. Да, парите са по програма „Региони в растеж“, ама ако нещо се издъни, ние ще плащаме. И глоби и всичко. Заедно с неудобството да живеем в град с непоносимо движение. Защото в община Пловдив специалисти почти не са останали, само партийни търтеи, които дори не знаят защо са там.

Енигма е кога е проведено обществено обсъждане за проекта, а разрешението за строеж е загадка. Принципът е, че колкото по-голям и скъп е проектът, толкова по-загадъчни са документите, с които го одобряват. Човек би си помислил, че пловдивчани имат правото да знаят. Ама кметът явно не мисли така. И някъде тихо дрънчат пари…..

Елена Гунчева – Гривова