Някой помни ли точно колко хора загинаха от наводнения и взривове при това десетгодишно управление?

Аз съм от семейство на инженери. Всички около мен бяха или са инженери. Майка ми беше един от проектантите на големи язовири в България. Един от кошмарните й сънища беше как се къса стената някой НЕИН язовир. Така ги наричаше – моите язовири. Много сме говорили за такива неща вкъщи.

Като чух, че на 7 язовира са им се скъсали стените направо онемях. Това е абсурд. Това атентат!

Двама от най-близките пирятели на родителите ми лежаха в затвора, защото падна един мост на онзи красив Подбалкански път, на който бяха проектанти и уби един работник. Мостът паднал не заради зле направен проект, а заради грешки при изпълнението. Ама те лежаха заедно с техническия… Вижте само едни скапана колчета в подлез как се правят, вижте тротоарите из София – това наистина е катастрофа.

Не мога да се побера в кожата си – това не е безхаберие, това е престъпна небрежност към цял един народ. Чудя се, ся Харизанов ще каже ли нещо за тръбите, които продадоха с авера си, оня червендалестия министър на земеделието от първото правителство? Щото и тия тръби имат значение за язовирите, не само за напояването…

Стига хората протестирали поединично за разни неща – тук Младост, там полицаи, пък пожарникари, стига са викали, че „протестът ни не е политически“, време е всички, заедно да изринем тия некадърници. Алоу, опозиция, извънпарламентарни партии, профсъюзи, каде се криете по миши дупки? Народът е готов!

Някой помни ли точно колко хора загинаха от наводнения и взривове при това десетгодишно управление? Това е чума някаква, която ни мори. Прибавете и загиналите по скапаните пътища, прибавете и починалите от здравните безкрайни реформи….Чума!

Виктория Тинтерова

Резултат с изображение за наводнения

 

http://afera.bg