Няма да ви го простим, дами и господа управляващи!

Днес минахме по последните стъпки на Левски – пътят до онова “ черно бесило“ , което изпрати душата му при Бога.Труден път, мъчителен и безкраен.
Пеехме през сълзи от “ Хубава си моя горо“ до „Боят настана“.Спирахме и слушахме думите на 11 годишни деца :“Левски за мен означава, че всичко е възможно…щом той е могъл“ и „Левски е толкова голям, че не може да не се роди отново…а може би е вече сред нас, просто още не го разпознаваме“.
И тръгвахме пак – част от онези хиляди българи в които е вярвал че ще дойдат след него.С надежда, че вече е сред нас , но не го виждаме…
….
Прочетох различни оценки за шествието, грозни и срамни.“Анализи за поведението на президента, за политизирането на този ден и делото на Левски, за режисирани освирквания и скандирания „Оставка“ и „Мафия“.
„Анализаторите“ толкова могат.Хулите и обидите са средство на бедните духом – хора без ценности , еднодневки, търговци на принципи.

Истината е, че хората докосваха българския президент с радост, защото той беше редом с нас.Не го охраняваха въоръжени до зъби полицаи, нямаше кордони жандармерия, не ни обгазяваха.Нямаше ненавист и омраза.
Гневът изригна по – късно .Там, на мястото където Левски пое последната си глътка въздух , вярвайки че делото му ще бъде продължено.
И да , имаше освирквания и викове „Предатели“ към тези които организираха второ шествие – самотно и далеч от народната „любов“.Тези които не се посвениха да осквернят с присъствието и думите си Апостола на българската свобода, тези които превърнаха България в бунище , а българският народ в изгнаник и роб.Народът за който умря и в който вярваше Левски.
Няма да ви го простим, дами и господа управляващи!Долу ръцете от великият син на България!
И не очаквайте разбиране и доверие!Късно е.Пропуснахте всички шансове, които имахте.
Левски не би ни простил.Неговата, нашата „чиста и свята република“ е недостижима за вас.Ще останете в собственото си блато, а България ще пребъде, такава каквато я виждаше Левски!

А вие ще останете в историята като ПРЕДАТЕЛИТЕ на България!

Румяна Ченалова

loading...