Няма такова животно „дедо цар“. Нито Калина е княгиня, още по-малко Симеон Хасан – княз…Малко ли ни крадоха?

„Княгиня Калина, съпругът й и княз Симеон Хасан са на почивка в Свети Влас“, „Царската дъщеря удивена от нашето море““, научаваме от умилителни пиар дописки в печата.

Преди седмица пък, когато въпросните самозванци пътуваха към „губернията си“, узнахме, че били особено възмутени от обслужването на националния превозвач „България еър“.

На кого е княгиня Калина, на кого е княз Симеон Хасан (колко политкоректно име!), на кого е цар Кобурга? Докога тези дами и господа ще поминуват чрез легендата за самите себе си и ще трупат активи покрай наивитета на по-възрастните българи-носталгици? Докога медиите ще ги титулуват „царе“ и „князе“, очевидно подигравайки се на републиканския конституционен ред в държавата?

На някой май му липсва управлението на Дедо Цар, който ползва мандата да си върне дворците и горите – белким покрие малко от комарджийските си дългове из казината на Монте Карло. И продуцира цяла криминална прослойка от нововремци-новобогаташи, псевдо-юпита, банкери и олигарси. Които днес са стиснали народеца за гърлото и крадат ли, крадат…

Автор: Данка Радева

Резултат с изображение за сакскобургготски kalina

http://pik.bg