ОБИДНО ЗА ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ! Екатерина Захариева призна „македонския език“

Екатерина Захариева призна по Би Ти Ви македонския език.

С това сложи край на езиков спор, точещ се десетилетия. България реши да легитимира лабораторното чудо, създадено изкуствено по заръка на Коминтерна.

Това е някаква концептуална новост. Досега официалният български дипломатически протокол не признаваше тъй наречената „македонска езикова норма“, измислена през 1944 от комунистите, превзели властта във Вардарска Македония. БАН пък официално я третира като трета книжовна норма на българския език.

Какво мислят за изцепката на Захариева от коалиционния партньор на ГЕРБ – ВМРО? Наистина е парадокс, че именно правителство с участието на патриоти и воеводи зачерква българщината в невротичната и многострадална територия.

Г-жа Захариева, която няма и ден дипломатически стаж, очевидно не съзнава, че „македонският“ е създаден, за да лиши от българско самосъзнание населението на Вардарска Македония.

Какъв е тогава, госпожо министър, родният език на стотиците хиляди преселници в родината ни от земите край река Вардар – македонски или български? Прави ли са просръбските екстремисти от Скопие, че в Македония няма българи?

Впрочем в международното право не съществува категория „признаване на език“. Според г-жа Захариева щом сме признали държавата, сме признали и езика. Тогава остава и Румъния, признала съществуването на Молдова, да признае тъй наречения „молдовски“. Дали това ще се случи?

Гафът е тежък, обиден за цялата ни народност и не може да остане без последствия.

Поколения българи са се борили и умирали за Македония, за да дойде накрая Екатерина Захариева и да предаде четата…

Автор: Недялко Недялков

Резултат с изображение за Автор: Недялко Недялков

http://pik.bg

loading...