Оглеждайте се, ослушвайте се, отварйте си очите и мислете мъдро, защото изборите не са далеч!

На Петков му назначиха регент и Регентски съвет, които да ръководят и координират държавните дела в условия на криза (военна) близо до границите ни. Така се постъпва при политически недееспособни (непълнолетни) управляващи.

А кризата за България тепърва предстои. Санкциите ще си кажат тежката дума. Оставям настрана, че олиото стана 7 лева, хлябът в един момент може да удари 5, а мораториумът на цената на тока за битовите потребители скоро ще бъде свален. Основният проблем е, че покупателната способност на хората няма да се подобри. Влошава се, защото инфлацията е жестока и се покачва.

А помните ли с какви обещания дойдоха на власт? Растеж, иновации, инвестиции, нулева корупция, „България не е бедна, а много се краде“… Сега, ако допуснем, че вече не се краде, 9 млрд. лева през декември 2021 г. къде отидоха? Дори при гласуването на Бюджета през 2022 г.

Асен Василев заяви смело и гордо от парламентарната трибуна, че българинът вече не е беден.
Е, ще се оправдаят с войната в Украйна, ще споменат ковида и… ще си отидат. Тях да не ги мислим – те са за малко, а и вече си уредиха живота за много, много години напред. Ние да му мислм, които оставаме тук. Ние трябва да правим план за бъдещето си и това на България.

Оглеждайте се, ослушвайте се, отварйте си очите и мислете мъдро, защото изборите не са далеч!
Разбира се, това правителство има и положителни страни, а една от тях е, че много хора вече не живеят под стрес и напрежение от репресии – физически, институционални, икономически.

Стоян Тончев