Огнян Стефанов: Нашата прокуратура е с по-ниско доверие дори от турската

Когато една институция като прокуратурата се е сринала до 94% недоверие и само 6% доверие, каквото и да се случи с някой от участниците в тази институция, каквото и да каже, винаги то ще бъде съпътствувано с обществено недоверие. Дори сравнението с турската прокуратура е в тяхна, а не в наша полза.

Това каза пред Bulgaria ON AIR журналистът от Frog news Огнян Стефанов, коментирайки скандала между главния прокурор Сотир Цацаров и шефа на ”Овъргаз” Сашо Дончев.

Доверието в турката прокуратура е 9%. Когато си на дъното и името на институцията е замесвано в какво ли не, то е скандално, допълни той.

Тук имаме класически слухове, когато всички очакват светло бъдеще и изведнъж в кацата мед, се повява лъжица с кантран.  Това е натрупване от дълго време. И обществото не се изненадва от това. Защото това не е случайно. А участниците са опитни и знаят, че ако това излезе, ще се предизвика скандал, обясни Стефанов.

Огнян Стефанов заяви, че абсолютната непрозрачност на разговорите за сформиране на кабинет е това, което клати правителството.

За мен реакцията на прокуратурата, след като записа излезе,  бе лошо обмислена. Текстът на прокуратурата бе слаб, категоричен бе Огнян Стефанов.

Сашо Дончев не говори случайни неща. Той очевидно е знаел, че го записват. Можем да гадаем какви са целите му, но това не е станало случайно. Това пък бе мнението на другия гост в предаването Борислав Зюмбюлев, главен редактор на вестник „24 часа“. Какво ще се промени в съдебната ситема, ако се махне главният прокурор коментира Зюмбюлев искането на „Да, България“ Сотир Цацаров да подаде оставка.

Огнян Стефанов: Нашата прокуратура е с по-ниско доверие дори от турската

http://frognews.bg

loading...