ОЗВЕРЯХА ЗА ПАРИ!

С трепет очакваме новите промени в Закона за движение по пътищата, насътворени от мислителите на управляващата банда.

С двоен размер на глобите, ако не са платени до 30 дни.

И въвеждане на изискване всеки шофьор поне веднъж в седмицата да се търси в интернет, дали случайно не са го глобили. И да се счита актът за връчен, а глобата – изискуема, ако не са го намерили….

Явно правото се променя по начин, непознат за законотворците на Конституцията и разните му там конвенции и директиви на Европейския съюз. Държавата реши ДА ДЕЙСТВА САМО С ТОЯГАТА, ОЗВЕРЯХА ЗА ПАРИ!
То не бяха осигуровки повишени, то не беше „гражданска отговорност“, то не бяха санкции, то не бяха разширени до степен на абсурд сини, зелени и пембени зони, единствената сигурност са приходите на българите – не мърдат, стабилно стоят на дъното, докато тинята вече ги е заляла и над ушите!

Двойни глоби, а??? А, бе, нещастници, в законите, които сте мислили и приели, има наказателна лихва за забава на плащането. А вие направо двойна глоба предвиждате. Ами лихвите – отпадат ли или и те се начисляват върху двойния размер на глобата. И сега да поразсъждаваме върху връчването!

Защо и най-дребният и неизвестен ЧСИ успява в рамките на две седмици да намери длъжниците по изпълнителните дела, А ПОЛИЦИЯТА И ДЪРЖАВАТА НЕ МОГАТ???

И кому е изгодно хората да не знаят за глобите……докато същите не станат десетократно по-големи с лихви и разноски. Да въведеш изискване хората да ти следят сайтовете /които я работят, я не, да не говорим за сривовете в електронното управление/, защото не можеш да си свършиш работата и да намериш човека, е безумно.

И ДА ПОМИСЛИМ – КОМУ Е ИЗГОДНО? ДА НЕ НАМЕРИ ДЛЪЖНИКА ЗА ГЛОБАТА Е ИЗГОДНО САМО НА ТОЗИ, КОЙТО ЩЕ ПОЛУЧИ ДВОЙНИЯ Й РАЗМЕР В ТОЗИ СЛУЧАЙ – СЪЩИЯТ, НА КОГОТО Е ВЪЗЛОЖЕНО ТЪРСЕНЕТО – ТОЕСТ ДЪРЖАВАТА. И КАК МИСЛИТЕ – ЩЕ ВИ НАМЕРИ ЛИ???

Поредното законодателно безумие на некадърниците от управляващото мнозинство! АМН – АКО МИНЕ НОМЕРА!

Бог да пази България!

„Шести септември“
Елена Гунчева