Около Русия се консолидират все повече сили и все по-смело се изразяват антиамерикански идеи

Оформя се лагерът срещу глобализма.
Около Русия се консолидират все повече сили и все по-смело се изразяват антиамерикански идеи. Само потопените в илюзорния свят на политкоректните медии са в неведение за реалността и се намират в измислена вселена, в която Западът все още е лидер и най-доброто нещо на света.

Освен триъгълникът Русия, Иран, Китай, който от самото начало на войната в Украйна подкрепи Русия, вече се оформя структурата на антиглобалната антиамериканска мрежа, която ще търси и ще намери нов световен ред, в който ДД няма да има управляващи функции.

Преди да посоча държавите, бързам да кажа, че който очаква политически лидери изцяло свободни от глобалистките програми или тренировки, ще бъде разочарован и извън реалността. Няма как в момента да намерим такива по върховете на властта и влиянието в света. Ще разчитаме на събудена съвест и морал, на проблясъци в съзнанието и на страх да не потънат с Титаник, кораба на досегашното корпоративно финансово и политическо статукво.

С тази уговорка, при все, че не харесвам някои от посочените лидери, се съобразявам с условията и приемам наченките на излизане от демократичния концлагер като добри индикации за бъдещето.

И така, ето как стоят нещата.

В Азия с изключение на Япония няма нито една държава, която твърдо да е с НАТО и САЩ.
Някои са на твърда позиция, други са на плаваща позиция, трети не реагират, но мълчат антиамерикански и проруски. Най-важните маркери са излизането на Индия и Пакистан от опеката на глобалната мрежа чрез ясните им антианглйски и антиамерикански призиви и позиции. Което е новина! е в разкрачен стоеж, в който ще остане дълго време и нейната поза зависи изцяло от милостта на Путин лично.
Дори Израел изненадващо за мен не застана твърдо на страната на САЩ!

На Арабския полуостров нещата са още по-интересни.
Тоталните американски съюзници Саудитска Арабия и Катар отказаха подкрепа на САЩ и открито поведоха проруски и прокитайски курс. Другите арабски държави логично тихо или явно гравитират около Москва. Онзи ден в Москва беше ръководството на Арабската лига. Дали подкрепят САЩ и НАТО, как мислите?

Африка без изключение е срещу САЩ и НАТО, явно или тайно.

В Северна Америка испаноезичните държави по принцип заеха антиамерикански курс.

В Южна Америка повечето държави са против САЩ, някои открито подкрепиха Русия, а големите държави заемат мълчалива неутрална, но антиамериканска в основата си позиция. Включително Чили.

Австралия са ясни.

В Европа.
Европа е континент който потъва икономически и политически. Корабът му е тикан в прибрежните скали нарочно поради лудост и глупост на екипажа. Виждаме явни опити за отклонение от този курс в желанието за спасение в последния момент, преди да се разбие и да повлече всички към дъното.
Сърбия категорично с Русия.
Унгария в разкрачен стоеж.
Словакия най-неочаквано даде признаци на живот и обяви, че ще купува руска газ с рубли. Не знам дали словашкият премиер е все още жив.
Франция се бори със себе си. От тази борба в неделя ще зависи до голяма степен съдбата на Европа.

Същото е положението в Германия. Супер силни центробежни антиамерикански и антинатовски сили. Има мнения, че Олаф Шолц само привидно е със САЩ. Че все повече у него назрява инстинктът за самосъхранение.
Швейцария играе и с двата лагера както винаги.
Скандинавието дава признаци на разум, засега проблясъци, но ги има.
Балканите са потопени под водата, както винаги! Излизат мехурчета, което показва, че живот все още има, както и борба за живот срещу ръката, която натиска главата под водата.

Та какво казваше Сашо Диков при Волгин за „целия цивилизован свят“, който подкрепял Украйна и и пращал оръжия?

Продължавам да наричам събитията в Украйна война, защото ми е по-лесно и защото така ще ме разберат повече хора. Истината е, че никоя държава там не е обявила война на никоя държава, така че формално юридически война не се води.

Анастасия Гешева

ТОЗИ ТЕКСТ ИЗРАЗЯВА ЛИЧНОТО МИ МНЕНИЕ