Октай: Борисов усети гафа с назначаването на „героя” на Мето Илиенски за шеф на МВР

Премиерът Бойко Борисов се усети, че ще сгафи с назначаването на „героя” на Мето Илиенски-Младен Маринов за шеф на МВР. Сега се опитва да си измие ръцете с президента, за да се оправдае пред задкулисието, което пробута тази кандидатура.

Това каза бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай пред Фрог нюз. Тази сутрин депутатите не успяха да гласуват оставките и предложенията на новите министри, тъй като президентът Румен Радев не е разписал указ за неговото освобождаване от най-високия професионален пост в МВР.

След скандала с подслушването в хотел „Маринела” по време на европредседателството, управляващите нарочно забавиха предложението на МС до президента за освобождаването на Младенов. Целта е горещият картоф да се прехвърли полето на Румен Радев. Така на Бойко Борисов няма да му се налага да се оправдава пред началниците си, защо се бави с назначаването на човека на Мето Илиенски. Това назначение със сигурност скандализира чуждите служби. Няма как да остане незабелязано. Възможно е докато се чака указа на президента, Борисов да предложи нов човек за вътрешен министър.

.

http://frognews.bg

loading...