Октай: В момента всички треперят Бойко Рашков да не стане редовен министър на вътрешните работи

Въпрос на месеци е Мустафа Карадайъ да изгори като бушона Лютви Местан. Това заяви в ефира на предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ анализаторът Осман Октай.
.

„ГЕРБ и ДПС са се били подготвили с – депутати и със зависимостите и натиска над Корнелия да получат подкрепа за управление. Схемата се е провалила и сега всички са бесни /Бойко Борисов, Ахмед Доган и Ердоган – бел. ред./. Техният пъклен план се провали и сега ги чака „три синджира мутри“. В момента всички треперят Бойко Рашков да не стане редовен министър на вътрешните работи, тези момчета /Кирил Петков и Асен Василев – бел. ред./ да не би да направят правителство, да не сменят Сотир Цацаров и Иван Гешев“, каза още анализаторът. „Дано да няма драми и кръв“, добави той.

„Така направиха, че на втори тур победата да е за Радев“, коментира Октай предстоящия балотаж.

„Социологическите агенции взимат по 100 хил. лв. за 1%. За 8-те процента на Борисов значи 800 хил. лв. И какво са за Бойко и неговите чекмеджета 8 млн. за 10 социологически агенции“, попита още политическият анализатор.

Според него ще има стабилно редовно правителство, въпреки „глашатаите на Бойко, които все още обикалят по студиата“.

„Най-голямата изненада от страна на Корнелия Нинова е нападението срещу Радев преди балотажа и срещу „Продължаваме промяната“, че са откраднали и източили нейни избиратели. По този начин обижда избирателите си. Каква е причината да си прави политическо сепуко и да се унищожава? Трябва да се види от къде идват тези зависимости, които са я принудили да го направи. За нея не е характерно – беше разумна в последните 4-5 години. Някой е задействал определени зависимости, за да може Нинова да обвини президента Радев преди втория тур“, смята Октай.