ОМАСКАРЯВАНЕ НА ОПОЗИЦИЯТА

Да започна с това, че отдавна очаквах Елена Йончева да бъде обект на разследване. Направо се забавиха.

Заплеснаха се нещо по други неща и изпуснаха момента, когато хората сериозно се заслушаха в думите й и започнаха да се присъединяват към недоволството й.

И да кажа личното си мнение: Елена Йончева е пич!

В най-добрия смисъл на думата. Още докато беше разследващ журналист в най-горещите точки на света – тя стъпваше там, където уж смелите мъже се бояха. Задаваше въпроси, които никой не смееше да задава дори на водачите на терористите. И те й отговаряха – с уважението, дължимо на не жена, не на българка, а НА ЛИЧНОСТ, на една смела жена, която без страх се бори за истината.

И още тогава завистниците започнаха с критиките откъде получава средства, ама защо точно там ходи….точно завист. Че има смелостта да направи това, КОЕТО МЪЖЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ НЕ СМЕЯТ!

И госпожа Йончева продължава да пита. Този път – управляващите. Пак с неудобни въпроси. Само че…за разлика от терористите, те не проявяват нито толерантност, нито уважение към истината и към смелостта й. ТЕ МРАЗЯТ ДА ИМ ПОСОЧВАТ КАКВИ НЕКАДЪРНИЦИ И КОРУМПИРАНИ БЕЗДАРНИЦИ СА! А когато управляващата банда мрази нещо, ТЯ СЕ ОПИТВА ДА ГО УНИЩОЖИ!

За тяхно съжаление, Елена Йончева е прекалено известна и явно не ходи да тича по усамотени кейове. Така че обичайната процедура не могат да я приложат. Затова, ако не можеш да се издигнеш до нивото на някого, се опитваш да го смъкнеш до твоето! ДА ГО ОМАСКАРИШ, ЧЕ И ТОЙ Е КАТО ТЕБ!

За съжаление, държавната прокуратура отново показа, че е един ИЗПЪЛНИТЕЛ НА МОКРИ ПОРЪЧКИ ЗА УПРАВЛЯВАЩАТА БАНДА!

Защо интересно същата тази прокуратура не се задейства веднага за Хитрино, за „Джи Пи Ес груп“, за „Трейс холдинг“, за Търговския регистър – престъпления, замазани и забравени почти. Продавали българско гражданство за пари от дълги години – прокуратурата спи!

НО…..АКО КРИТИКУВАШ БОКО-СЛЪНЦЕТО, ТИ СИ АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК! Трябва на тези, които са се заслушали в думите ти, да се втълпи, че с нищо не си по-различен, че критикуваш, не защото искаш да знаеш истината и въпреки политиката си оставаш разследващ журналист, а защото искаш да вземеш някакъв келепир….престъпниците никога не предполагат, че хората могат да имат други, освен користни цели. Всяко нещо, което се допре до тях, се омърсява, те го омърсяват. Защото не понасят светлината! И истината…..

Мога само да кажа, че сбъркаха. Ама много сбъркаха. Има хора, които си замълчават, когато са нападнати и са обвинени по подобен начин. Има и личности, за които опитите за контрол и затваряне на устата постигат обратният ефект. Как мислите, от кои е Елена Йончева…
.
Елена Гунчева