Омразата към Русия се дължи на невъзможността тя да бъде привлечена в ямата на световното падение

Светът се е побъркал, но това едва ли учудва някого. Забравиха се хората и се юрнаха да си „изживяват“ мечтите, независимо какви са те. Обилно подклаждани от глобализма на умно красивите , всъщност нискостеблените човешки нива. Лицето на глобализма на задкулисието се оказа толкова противно, че не би могло да просъществува, независимо от количествата пари, които се печатат и наливат, за да се налага в цял свят извратената му представа за живота. Да, сега успяват. Но утре вече няма да успяват. Защото нищо нечисто не може да оживее дълго.

Омразата към Русия не е само обикновена русофобия, добре позната от историята. Омразата към Русия се дължи на невъзможността тя да бъде привлечена в ямата на световното падение. Като се замислям понякога, и се явяват интересни мисли като тази, че едва ли историята познава по-драстичен случай на толкова тежко, яростно, безмилостно критикуване и обиждане и желание за притежаване на една държава и един народ. Не си спомням друг случай, в който да са хвърлени толкова материални и нематериални усилия за озаптяването на една държава и вкарването и в определен път. И защо? Ето това е хубав въпрос. Защо западният банково-капитален корпоративен глобализъм толкова много държи да включи Русия към себе си? И ако не успее да я включи, иска да я унищожи. Защо, ако тя не иска да върви в този път, просто не бъде оставена да си върви където иска? Защо? Ето интересните въпроси, чиито отговори всъщност дават същността, ядрото на злото у Запада. Защо Западът, който претендира да е честен, справедлив и свободен, толерантен и приемащ всички такива, каквито са, не приема Русия по нито едно от изброените морални качества? Защо? Защо не може тя да си върви в нейния си път и Западът да си върви в неговия си път? Защо Западът насочи абсолютно всичките си усилия и способности в това да овладее Русия за своите си цели и ако не може да я овладее, иска да я унищожи? При това апелирам да се обърне внимание, че стремежът Русия да бъде обяздена, вързана, подчинена и овладяна върви от векове. Особено се изостри след 1917 година. И в момента е в своя апогей! Всъщност сега сме във фазата на опит за унищожение на Русия.

Това са истинските размери на русофобията. Става дума за нещо много по-голямо от обикновена омраза и неприемане.

Изобщо защо Западът иска всички да бъдат като него и да живеят както той иска да живее?

И така, отговорите на тези въпроси разкриват същността на процесите векове наред. И още повече, отговорите на тези въпроси разкриват лицето на това, което е овладяло самия Запад, завлякло го е в бездни, иска да завлече целия свят.
Омразата към Русия се дължи на интуитивното знание, че тя не е и никога няма да бъде вкарана в този път надолу. Защо тя не е родена да върви в този път, е съвсем друг въпрос.

Говоря за цивилизационен избор.
Затова Русия е страшна и се демонизира по безпрецедентен начин. Защото тя е друг път, в друга посока.

Анастасия Гешева