ОНУЙ СЕ ПОДМАЗВА НА БОГ

С интерес наблюдавам как Онуй се е отдало на поклоннически туризъм и спонсорство на манастири и църкви. Явно много грешен се чувства и наближавайки изборите, се притеснява за грешната си душа и още по-грешното си тяло. Решен отново в тениска, подходяща за кърска работа, Онуй бие тъпан колко пари е дало /все едно от личното си чекмедже/, на църкви и манастири.

Четейки произведението в „Севда ТВ“, оставам с впечатление, че ако не беше Онуй, нямаше да е останал храм в България. То разширило, ремонтирало, преустроило……хвали се колко милиона дало на „всички официални вероизповедения“ /тоест и джамии, синагоги и прочие/. Явно не е чело Библията и учението на Господ, че християнинът, когато дава, едната му ръка не трябва да знае какво прави другата, тоест да е скромен и да не се хвали с това, което е дал. Защото отплатата е горе, а не тук – долу.

Всъщност Онуй превръща църквите в евтин пиар. С парите на всички нас ходи да се фотка и хвали какъв праведен християнин е. Явно Божиите заповеди не ги е чело, а ако ги е чело – не ги е разбрало и не ги спазва. Не убивай, не кради, не лъжи, нямай други богове освен Мен, не пожелавай жената на ближния, не си прави кумир от нищо, което е на небето и земята и т.н. . Интересно ми е и дали Онуй е използвало случая да се изповяда. Доста време ще отнеме, според мен!

Пошъл и евтин пиар. Бог гледа, Борисов! Гледа те в сърцето и продажната ти душица! Може и да ти прости. А нашата задача е да го организираме!

Елена Гунчева