Операция „Динамо“

След нападението на Германия над Полша, Великобритания и Франция обявяват война на Германия.
Това се нарича „странната война“. Френската армия се води най-силната в Европа. Заедно с Великобритания са можели да смажат хитлеровата армия.
Но не. Те са се окопали и месеци наред нищо не са правили.

Тогава на германците им писва и насмитат прехвалените армии. Там са и канадците.
Немската армия провежда светкавична операция и блокира съюзните войски на брега до Дюнкерк. Повече от един милион. Чърчил признава, че ги очаква касапница и това значи край на армиите им.

Но Хитлер отлага нападението, защото се надява да сключи изгоден мир. После все пак разрешава на Луфтвафе на Гьоринг да бомбардира хванатите в капан армии, но пък времето се разваля.

Докато трае това, англичаните и останалите блокирани военни части панически успяват да се евакуират. Някои дори с рибарски лодки.
Това англичаните го броят сега за голяма победа.

И сега паралел. Руснаците, изправени пред многократно по-голяма армия, решават да не задържат предмостието на десния бряг на Днепър, да спасят войниците и техниката си, да спасят и мирните жители, които са застрашени от украинските фашисти с масов терор, както го направиха на други места.
Изтеглят армията си планомерно и без паника на левия бряг на реката, евакуират жителите, заемат предварително оборудвани позиции за отбрана. Без никакви загуби.

Същите смешни като войници французи и англичани пишат сега, че това е голям неуспех.
А в оставените без нито един войник територии украинците не смеят да пристъпят, защото парен каша духа.

По украинската пропаганда тече видео как шепа „освободени херсонци“ посрещат освободителите в някакво село. На друго видео се виждат „пленени руски войници“, уж от последната мобилизация.

Артисти и колеги на Арестович. Поне да ги бяха дегизирали малко, та да се различават.
Същият драмсъстав като оная „бременна“ манекенка, която се появи по едно и също време, уж в родилния дом в Мариопул и после като жертва на руско изнасилване на две хиляди километра на север.

И като сме тръгнали с изнасилванията, какво стана с твърденията на една жалка особа от ООН, която твърдеше, че на руските войници им раздавали виагра, та да могат да изнасилват, м? Даже не се извини за лъжата си.
Ще ѝ се, явно, да пренесе мокрите си сънища в пропагандната война.

Като нашите войно-любци. И те много искат на руснаците да им стигне виаграта, докато дойдат при нас.

Богомил Бонев