Опит за осмисляне на ПРОГРЕСА на т.н. нареченото “Министерство на истината” и “връзки с обществеността и медиите ?

На фона на “неоспоримите високи постижения на настоящото правителство” в увеличение на бюджетни приходи и данъци, пропускаме най важното постижение, това на “министерството на истината и пропагандата” ?!? Няма да споря дали възходът на “Министерството на истината” у нас е благодарение на “умните и красивите” от ГЕРБ, за да не подразня някои от Козяк, или Брюксел ! Просто ще разкажа за не-оборимия прогрес на това тайно иначе министерство (наричат го ТРОЛ-агенции, и дори “Мозъчни центрове”….подпомагано от системата на “Фейк информациите”) Ще започна с някои необорими факти:
  • протестите на гражданите ги превърнаха (както и в световен мащаб), успешно в “циркови спектакли”, наречени “арабска пролет” и майдани и какво ли не по света А исканията им по принцип си остават в “обществената медийна говорилня”…
  • Политическите дискусии и търсения си остават на елементарното “аз не съм виновен, а предишните”, тоест …тия които ме обвинявате…. „ и дори си носят “бележки” при интервюта с натъманени цифри и факти, без значение, че има други данни и разкрития.
  • Скандалните статии на разследващи журналисти и телевизии, потъват в мълчанието на гузната обществено-правосъдна съвест, защото дори от Прокуратура и Съдебна система няма никакви реакции?
  • Според господин Главния Прокурор, вината е у следствените органи и полиция. Дори по някои знакови скандали, вината е в не-реагирането на изпълнителната власт ? И най вече в недобросъвестни съдии, дори и прокурори” !
  • Вина никой няма, и няма Прокуратура, или Съд, да тръгнат към решаване на проблемите защото… “В Народното Събрание не вземат нови закони и не поправят порочните такива”…
  • Истината, несподелена от “Министерството на истината” май била, че няма значение кой какво прави от властващите, а КОГА ОТ КОЗЯК ИЛИ БРЮКСЕЛ…. ще предложат нови “колониални чиновници” за доразтуване на понятието държава !
  • Същото било и при вземането на важни решения за национално-стратегически решения за “газовия хъб”, за “ядрените ни мощности”, за петролните и фармацефтично-медицински програми. Та чак до НЕТЪРСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ за супер-скъпи, но супер-некачествени “инфраструктурни” поръчки за пътища и строителство…(естествено за гражданска защита от наводнения и природни бедствия, или “огради по границите”…НЯМА ОТГОВОРИ )
  • И най важното е, че дори и да гръмнат медиите за някакви започнати от Прокуратурата дейности и арестувани (или обявени за търсене големи корумпирани и престъпници)…. след някоя и друга година….СЪДЪТ ГИ ОПРАВДАВА ?!? (Всъщност жив е споменът на публично убити Прокурори и висши съдии …не само в Италия….) Та КОЙ ПРОКУРОР И СЪДИЯ у нас …ще се осмели да си върши работата по съвест, след като знаят какво ще им се случи ???
  • Доказаните успехи на “Министерството на правосъдието и пропагандата” идвали, шушукат някои, от прилагането на едно философско откритие на Мирон Иванов ? Което било “Поради липса на отговор, въпросите ги закриват!” … (дори се случвало някои задаващи въпроси и да ги заТрият ?)

ВЕСКО МАРИНОВ