Опорката на ПП-тата „ние сме млади и компетентни“ все повече се превръща в оксиморон защото лъсва тоталната им некадърност и очевидно необразованост

Опорката на ПП-тата „ние сме млади и компетентни“ все повече се превръща в оксиморон защото лъсва тоталната им некадърност и очевидно необразованост.

Та за какво иде реч?

Няма да е за визията и прическата ала Курела де Вил, а за това какво има под прическата.

Вчера в Софийския университет се проведе дебат по външнополитически теми. От страна на „Продължаваме промяната“ участваше Александра Корчева. Твърди, че е завършила „Международни отношения“, а в миналия парламент беше член на Комисията по външна политика.
Та същата тази девойка изнесе една лекция колко хубаво нещо е С͟е͟в͟е͟р͟н͟и͟я͟ ͟а͟л͟и͟а͟н͟с͟, какъв носител на демократични ценности е, колко е програсивен и още куп хвалби.

Направо се зачудих, ако тази умна и образована девойка по някаква ирония на съдбата стане външен министър дали пък няма да вземе да ни вкара в този Северен алианс или да подпише някой договор за културен обмен с тях.

И ако бай Пешо и бай Гошо в кръчмата нещата им звучат по един начин, за човек с претенции, че е голям международник н͟я͟м͟а͟ ͟и͟з͟в͟и͟н͟е͟н͟и͟е͟ ͟н͟а͟ ͟о͟б͟ъ͟р͟к͟в͟а͟н͟е͟т͟о͟ ͟и͟л͟и͟ ͟н͟я͟к͟а͟к͟ъ͟в͟ ͟л͟и͟п͟с͟у͟с͟ ͟м͟е͟ж͟д͟у͟ ͟С͟е͟в͟е͟р͟н͟о͟а͟т͟л͟а͟н͟т͟и͟ч͟е͟с͟к͟и͟ ͟а͟л͟и͟а͟н͟с͟ ͟(͟N͟A͟T͟O͟)͟ ͟и͟ ͟С͟е͟в͟е͟р͟е͟н͟ ͟а͟л͟и͟а͟н͟с͟ (Съединените ислямски Национален фронт за спасение на Афганистан – в който водещи фигури са хора от организацията Ислямски Афганистан, който е част от Ислямска държава).

Та тъй с компетентностите и знанията.

Даниел Божилов